Οι φαρμακοποιοί έτοιμοι να «τιμωρήσουν» το ΣΥΡΙΖΑ για όσα δεν τήρησε μετά τον Ιανουάριο

  • Iatropedia
Ανατροπή στην πρόθεση ψήφου των φαρμακοποιών δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του farmakopoioi.blogspot.gr μεταξύ παραπάνω από 1500 φαρμακοποιών.Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει πάνω το 50% των ψήφων που είχε τον Ιανουάριο πέφτοντας στο 17,5%, από 41,9% που συγκέντρωνε στην αντίστοιχη δημοσκόπηση για τις προηγούμενες εκλογές.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ένα μέρος των φαρμακοποιών που δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν ξανά ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν μάλλον την αντισυστημική ψήφο, εκτοξεύοντας τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων στο 9%, της Λαϊκής Ενότητας στο 7,7%, ενώ ενισχύει και την Αποχή, από 2,7% τον Ιανουάριο, σε 10% τον Σεπτέμβριο του 2015.

Σε ό,τι αφορά την ΝΔ ανακτά ένα μέρος των δυνάμεών της, ανεβαίνοντας από το 15,8% τον Ιανουάριο στο 32,2% των προτιμήσεων των φαρμακοποιών, τον Σεπτέμβριο.

Ενώ η Χ.Α. είναι σταθερή και μεγάλες απώλειες έχει το ΚΚΕ (από 12,7% πέφτει στο 4,2%), το Ποτάμι (από 5,8% πέφτει κάτω του 3%), αλλά και οι ΑΝΕΛ που σχεδόν σβήνουν από τις επιλογές των φαρμακοποιών. Καλά είναι τα νέα για το ΠΑΣΟΚ, που λαμβάνει ποσοστό κατά 20% μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο, εκτοξευόμενο από το 1,8% στο 2,1%.