Γρίπη των πτηνών: Αυξάνονται τα κρούσματα στη Γερμανία

  • Iatropedia newsroom
Γρίπη των πτηνών
Τις τελευταίες εβδομάδες στη Γερμανία έχουν αναφερθεί αρκετά κρούσματα γρίπης των πτηνών

Περίπου 6.700 πάπιες και χήνες πρόκειται να σφαγιαστούν μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων της υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών H5N1 σε φάρμα στην ανατολική Γερμανία, ανακοίνωσαν οι αρχές την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Reuters, η νόσος επιβεβαιώθηκε σε ένα αγρόκτημα στο Σόνμπεργκ στο κρατίδιο Μεκλεμβούργου – Δυτικής Πομερανίας, στα ανατολικά της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες στη Γερμανία έχουν αναφερθεί και αρκετά άλλα κρούσματα γρίπης των πτηνών.

Η γρίπη των πτηνών, η οποία έχει οδηγήσει στη θανάτωση εκατοντάδων εκατομμυρίων πτηνών τα τελευταία χρόνια, εμφανίζεται συνήθως στην Ευρώπη το φθινόπωρο και τον χειμώνα, με την επιδημία να μεταδίδεται συχνά από άγρια πτηνά.

Κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε αγροκτήματα σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου.

Η Γαλλία αύξησε το επίπεδο κινδύνου της γρίπης των πτηνών σε «υψηλό» από «μέτριο» την Τρίτη, μετά τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων της νόσου, υποχρεώνοντας τις πτηνοτροφικές μονάδες να κρατούν τα πτηνά σε εσωτερικούς χώρους για να περιορίσουν την εξάπλωση του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γρίπη των πτηνών: Η Γαλλία αυξάνει τους εμβολιασμούς στις πάπιες που προορίζονται για φουά γκρα