Γώγος στο “Live News”: Υπάρχει οριζοντίωση της καμπύλης διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα

  • Γιάννα Σουλάκη
Live
Αισιόδοξο μήνυμα από τον καθηγητή παθολογίας και λοιμωξιολόγο στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Πατρών, στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA.

Θετικά μέχρι στιγμής είναι τα δεδομένα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα είπε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολόγος στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Πατρών, στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. “Γενικά στην Ελλάδα τα δεδομένα είναι καλά, υπάρχει μια οριζοντίωση της καμπύλης”, είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: 1.415 τα συνολικά κρούσματα, 90 διασωληνωμένοι, 1 θάνατος – Διευκρινήσεις για τις προστατευτικές μάσκες

Ο κ. Γώγος αναφέρθηκε και στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, το οποίο παραμένει έξω από το λιμάνι του Πειραιά και έχουν αναφερθεί 20 κρούσματα. Όπως τόνισε: “Το πιο αποτελεσματικό είναι όσοι νοσούν να κατεβαίνουν για την σωστή περίθαλψη στα νοσοκομείο και οι υπόλοιποι να παραμείνουν σε καραντίνα στο πλοίο”.
Και συνέχισε: “Βλέπουμε τη δυνατότητα διασποράς του ιού, είναι μια μικρή αντανάκλαση της κοινότητας το πλοίο. Πώς μπορεί να διαδοθεί ο ιός από κάποιον χωρίς συμπτώματα. Είναι περίπου 350 άτομα στο πλοίο πιστεύω θα είναι παραπάνω από 20 άτομα θετικά στον ιό. Είμαστε σε αναμονή για τα αποτελέσματα του πληρώματος.Υπάρχει μια μικρή εστία μετάδοσης, πρέπει να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί γιατί πάντα υπάρχουν έκτακτα γεγονότα με αυτόν τον ιό”.

Πηγή: Newsit.gr