ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»: Τελειώνουν τα φάρμακα!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας και παρόλα αυτά από τα πιο υποστελεχωμένα και με τις μεγαλύτερες ελλείψεις. Ο "Ευαγγελισμός" εκπέμπει σήμα κινδύνου καθώς όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι, σύντομα αδειάζουν τα ράφια στο νοσοκομειακό φαρμακείο!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τα έχουμε δει όλα… Συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών, μετακινήσεις γιατρών για να καλυφθούν κενά, μειώσεις στις πληρωμές δεδουλευμένων εφημεριών, ασθενείς να φέρνουν σεντόνια και γάζες από το σπίτι τους…

Φαίνεται όμως ότι δεν τα έχουμε δει όλα ούτε φτάσαμε στον πα΄το του βαρελιού: Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», καρδιολόγος, Ηλίας Σιώρας, «η υποχρηματοδότηση αδειάζει το φαρμακείο του ιδρύματος με ορατό τον κίνδυνο να μην υπάρχουν σε λίγες μέρες φάρμακα».

Την ίδια ώρα, ο κ. Σιώρας κάνει λόγο για πλήρη εξουθένωση του προσωπικού, γιατρών και κυρίως νοσηλευτών που έχουν τις περισσότερες κενές θέσεις, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην περίθαλψη των ασθενών.

Για τον λόγο αυτό σήμερα θα πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα στην οποία θα παραστούν και εκπρόσωποι των συνταξιούχων.