Τι απάντησε η Μίνα Γκάγκα όταν ρωτήθηκε αν θα επιστρέψει ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση του κορονοϊού

  • Γιάννα Σουλάκη
Γκάγκα
Ερώτηση για την πιθανότητα επιστροφής του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση του κορονοϊού, δέχθηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας με τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Υγείας.

Χωρίς να διαψεύσει ότι έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί του με σκοπό την επιστροφή του στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αρκέστηκε να επισημάνει ότι η επαφή της με τον Καθηγητή Παθολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα είναι καθημερινή.

“Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τον κ. Τσιόδρα. Η απόφαση να φύγει ήταν δική του. Μόνο εάν το αποφασίσει ο ίδιος θα ξαναέρθει στην ενημέρωση. Προς το παρόν δεν έχει εκδηλώσει πρόθεση να επιστρέψει”, τόνισε.

Μίνα Γκάγκα: “Θα υποστηρίξω όλες τις θέσεις των εργαζομένων στο ΕΣΥ”

Αναφερόμενη στους πυλώνες του έργου που θα επιχειρήσει να υλοποιήσει στο υπουργείο Υγείας, η κα. Μίνα Γκάγκα, φρόντισε να επισημάνει σε όλους τους τόνους, ότι από τη θέση της θα στηρίξει όλες τις θέσεις εργασίας στο ΕΣΥ, ενώ – ως μάχιμη γιατρός στο ΕΣΥ και η ίδια- θα κάνει αγώνα για την αύξηση των αμοιβών των συναδέλφων της και για την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Δείτε επίσης – Μίνα Γκάγκα: «Οι μαθητές είναι ασφαλείς – Υπάρχει σχέδιο για πιθανές αυξημένες νοσηλείες»

Παράλληλα, εξήγγειλε επέκταση των συμβάσεων των επικουρικών για ένα ακόμη 6μηνο. Ως προς την προκήρυξη θέσεων για την κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί από τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων -τις οποίες χαρακτήρισε “λίγες”- σημείωσε ότι έχουν προκηρυχθεί περισσότερες από 500 θέσεις γιατρών και προκηρύσσονται 4 χιλιάδες θέσεις νοσηλευτών.

“Όλες οι θέσεις είναι πολύτιμες στο σύστημα υγείας”, είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως θα παλέψει για “καλές υπηρεσίες υγείας και καλές συνθήκες εργασίας για τους ανθρώπους που εργάζονται στο ΕΣΥ. Η πολιτεία πρέπει να βέβαιη ότι δεν βάζει σε κίνδυνο τη ζωή κανενός. Θα υποστηρίξω όλες τις θέσεις των εργαζομένων και να υπάρξει ασφάλεια εργασίας παντού και να είμαστε όλοι ασφαλείς”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν