Γκάγκα: Ξεκινούν σε πιλοτική λειτουργία απογευματινά χειρουργεία επ’ αμοιβή στο ΕΣΥ

  • Γιάννα Σουλάκη
Την ώρα που τα πρωινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά μειώνοντας τις λίστες αναμονής τους, το ΕΣΥ -στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης που προωθεί το Υπουργείο Υγείας- ενεργοποιεί και τα απογευματινά -επί πληρωμή- χειρουργεία, με χαμηλό κόστος για τον ασθενή.

Σημαντικό εργαλείο για την αναβάθμιση της Υγείας και τις αλλαγές στις δομές σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας αποτελούν τα περίπου 700 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης, είπε σήμερα η Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε πως στόχος του υπουργείου Υγείας είναι το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό, να έχει ένα σύγχρονο πρόσωπο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά παράλληλα να παραμείνει ισχυρό.

Γκάγκα: Θα αυξηθούν οι ώρες που θα λειτουργεί το ΕΣΥ

Επισήμανε ταυτόχρονα ότι στον σχεδιασμό είναι να αυξηθούν οι ώρες που θα λειτουργεί το ΕΣΥ και γι’ αυτό το λόγο ανοίγουν πιλοτικά και απογευματινά χειρουργεία με μικρή αμοιβή σε χειρουργό και αναισθησιολόγο και όλα τα αλλά έξοδα με κάλυψη του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι η πρωινή λίστα ελέγχεται κανονικά και τα πρωινά χειρουργεία συνεχίζονται.

«Θα συνεχιστούν τα οικονομικά κίνητρα σε ειδικότητες γιατρών του ΕΣΥ»

Η κ. Γκάγκα δεσμεύθηκε τέλος πως θα συνεχίσουν να δίνονται οικονομικά κίνητρα σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών του ΕΣΥ, όπως οι αναισθησιολόγοι, ενώ θα δοθούν επίσης στην επείγουσα ιατρική και για τις μονάδες εντατικής θεραπείας.