Γιώργος Ελευθερίου με άρθρο του στο iatropedia.gr: »Γιατί ο ΙΣΑ πρέπει να αλλάξει χέρια;»

  • Iatropedia
Το iatropedia.gr συνεχίζει το διάλογο στον ιατρικό κλάδο για την ανάδειξη των απόψεων των υποψηφίων, με αφορμή τη διεξαγωγή των εκλογών στον Ιατρικό Σύλλογο για την ανάδειξη νέου προεδρείου και ΔΣ. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα δημοσιεύει το άρθρο του Αγγειοχειρουργού επικεφαλής της Νέας Ιατρικής Κίνησης- Ι.Σ.Α (Ν.Ι.ΚΙ -ΙΣΑ)κ. Γιώργου Ελευθερίου. Διαβάστε αναλυτικά τι λέει στο άρθρο του ο κ. Ελευθερίου.

Άρθρο του Γιώργου Ελευθερίου, προέδρου ΕΝΙ -ΕΟΠΥΥ, επικεφαλής της παράταξηςΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Ν.Ι.ΚΙ -ΙΣΑ)

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε καθημερινά τη βαθιά απαξίωση του μεγαλύτερου ιατρικού συλλόγου της χώρας. O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από θεματοφύλακας του ιατρικού λειτουργήματος έχει μετατραπεί σε μηχανισμό προσωπικής προβολής συγκεκριμένων ΠΡΟΣΩΠΩΝ που τον αντιμετωπίζουν ως εφαλτήριο εισόδου τους στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Γι’ αυτό η ανανέωση, η χάραξη νέας πορείας δεν μπορεί να γίνει από τις δοκιμασμένες, εδώ και χρόνια, παρατάξεις που έχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι είναι ανίκανες να διαχειριστούν την κρίση και να δώσουν λύσεις.

Εξαιτίας της ανεπάρκειας και των ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ μεθόδων διεκδίκησης, απωλέσθηκαν κατακτήσεις δεκαετιών μέσα σε μόλις μια τριετία. Μπροστά σε αυτή την νοσηρή κατάσταση είμαστε υποχρεωμένοι να ΔΡΑΣΟΥΜΕ με τη ΝΙΚΙ-ΙΣΑ!

Είναι η παράταξη που στηρίζει τους νέους ιατρούς και διεκδικεί την απόλυτα αναγκαία ανανέωση του ΙΣΑ με την υιοθέτηση ποσόστωσης νέων ιατρών στο ΔΣ και την θέσπιση μέχρι δύο θητειών για τη θέση του Προέδρου του ΙΣΑ.

Στη ΝΙΚΙ-ΙΣΑ πιστεύουμε ότι η θέση του Προέδρου του ΙΣΑ είναι τόσο σημαντική που Πρόεδρος του ΙΣΑ θα πρέπει να είναι ΜΟΝΟ Πρόεδρος του ΙΣΑ και ζητάμε τη θέσπιση ασυμβίβαστου με όποιο άλλο δημόσιο αξίωμα.

Η ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Ν.Ι.ΚΙ -ΙΣΑ) είναι μία ανεξάρτητη, διακομματική, σύγχρονη ιατρική παράταξη με σκοπό να ΕΝΩΣΕΙ το σύνολο των ιατρών στη βάση μία ΝΕΑΣ τίμιας συμφωνίας μεταξύ ιατρών και κοινωνίας ,με σύγχρονο πολιτικό λόγο, με ξεκάθαρες θέσεις, με αποκλειστικό μέλημα την επίλυση των επαγγελματικών και επιστημονικών προβλημάτων των ιατρών, μακριά από αποστεωμένες παλαιοκομματικές πρακτικές και με βασική αναφορά στους μάχιμους ιατρούς, νέους και παλαιότερους, που προσπαθούν για την επαγγελματική και επιστημονική τους επιβίωση!

Στη ΝΙΚΙ-ΙΣΑ φιλοδοξία μας είναι να ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ, χωρίς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς, την πλειοψηφία των ιατρών που παραμένει σιωπηλή, να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων ιατρών, να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον για όλους μας, να στηρίξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να αναβαθμίσουμε την αξία της ιατρικής εργασίας, να ξανακερδίσουμε τη θέση μας στην κοινωνία των πολιτών και την εκτίμηση που αξίζει σε επιστήμονες.

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε, επιτέλους, τα επαγγελματικά μας δικαιώματα αναγνωρίζοντας συγχρόνως τις πολλές παθογένειες του πρόσφατου παρελθόντος που τόσο κόστισαν σε όλους μας.

Επιτέλους ήρθε η ώρα να σταματήσει η πορεία φθοράς που μας οδήγησε η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της ΑΠΕΡΧΩΜΕΝΗΣ ηγεσίας του ΙΣΑ. Για αυτό σας καλώ όλους στον κοινό μας αγώνα, και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αναζητήσουμε μία νέα συμφωνία!

ΜΑΖΙ μπορούμε να διαμορφώσουμε μία συνεκτική κοινότητα αλληλεγγύης ενάντια στο λαϊκισμό και τα κατεστημένα συμφέροντα, με γνώμονα το νόμο, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, και την αλληλεγγύη.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΡΧΙΖΕΙ! ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΙ

www.niki-isa.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα …κάγκελα για το facebook στο Θεαγένειο Νοσοκομείο! Η εγκύκλιος που άναψε φωτιές

Έρχεται ο φάκελος ασθενών στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Πως θα πάρετε αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ για αναλώσιμα υλικά!

Έρχονται νέα μέτρα για τα γενόσημα; Τι ζητά η τρόικα