Γιατροί προς Άδωνι: Αλλάξτε τώρα τον ΕΟΠΥΥ! Τι πρότειναν στον υπουργό Υγείας

  • Iatropedia
Την πλήρη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ από πάροχο υπηρεσιών υγείας σε αγοραστή ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας Άδωνις Γεωργιάδη οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) κατά τη διάρκεια συνάντηση τους.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πρόσβαση όλων των γιατρών στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ αλλά και κατάργηση του πλαφόν των 200 επισκέψεων ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας οι εκπρόσωποι της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι γιατροί ζήτησαν πλήρη μετατροπή του Οργανισμού σε αγοραστή υπηρεσιών με επίκεντρο το ιδιωτικό ιατρείο ώστε οι ασθενείς να μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση.

Εκτός αυτού βέβαια οι γιατροί υπογράμμισαν στον κ.Γεωργιάδη ότι θα πρέπει να αποσυρθούν τα κουρέματα από τα οφειλόμενα του κλάδου αλλά και το μέτρο των 20 ημερών, διάστημα μέσα στο οποίο οι γιατροί πρέπει να δηλώνουν τις δαπάνες τους στον ΕΟΠΥΥ αλλιώς δεν πληρώνονται.

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ έθεσαν στον υπουργό και το ζήτημα της αύξησης της αποζημίωσης της ιατρικής επίσκεψης και της θέσπισης συμμετοχής 5 ευρώ όπως εφαρμόζεται ήδη στα δημόσια νοσοκομεία – κέντρα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φάρμακα ελεύθερα στο διαδίκτυο δια χειρός φαρμακοποιών! Η απόφαση Άδωνι και οι αντιδράσεις

Άδωνις: Υπέρβαση 500 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ το 2013! Από κόσκινο όλες οι δαπάνες

Ανησυχία για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αθήνα! Πως να προστατευτείτε

Πρόωρα μωρά χωρίς…γιατρούς! Καταρρέει η Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών στο Αττικόν