Γιατροί πρώην ΕΟΠΥΥ κατά κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή! Τι ζητούν

  • Iatropedia
Στην Κομισιόν προσφεύγουν οι γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ για την απόφαση κυβέρνησης Άδωνι να απολυθεί το σύνολο του ιατρικού προσωπικού του συστήματος και να επαναπροσληφθούν μόνο όσοι ήθελαν αποκλειστικά να εργασθούν στο ΠΕΔΥ.

Η υπόθεση γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) φαίνεται πως δεν τελειώνει τόσο απλά για την κυβέρνηση. Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προσφεύγει στα Ευρωπαϊκά όργανα για να αρθεί η απόφαση των απολύσεων αλλά και της επαναπρόσληψη μόνο όσων έκαναν αίτηση στο ΠΕΔΥ για αποκλειστική απασχόληση.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γιατροί: «Η Ομοσπονδία υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμπεριστατωμένη Αναφορά-Καταγγελία κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας (Υπουργείο Υγείας και Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), για παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου (πρωτογενούς και παραγώγου), σχετικά με τις ρυθμίσεις του Ν.4238/2014 δυνάμει των οποίων τέθηκε σε διαθεσιμότητα το σύνολο του μόνιμου και με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ιατρικού προσωπικού των Μονάδων Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., καταργηθείσας της εργασιακής του σχέσης, με συνέπεια τη λύση της υπαλληλικής ιδιότητας (απόλυση) όσων δεν εντάχθηκαν στο Π.Ε.Δ.Υ.»

Οι γιατροί με την προσφυγή τους αυτή ευελπιστούν να ανατραπεί η απόφαση Άδωνι και κυβέρνησης και να επανέλθουν στο σύστημα όλοι όσοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά το δίλλημα που τους τέθηκε.

Πάντως ήδη αρκετοί γιατροί μετά από προσωρινές δικαστικές αποφάσεις επέστρεψαν στο ΠΕΔΥ και εργάζονται κανονικά. Βέβαια σε εκκρεμότητα παραμένει η μισθοδοσία τους καθώς δεν πληρώνονται τους τελευταίους δύο μήνες.

Σχετική αναφορά στον ίδιο τον πρωθυπουργό έκανε μάλιστα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα «σφαγή» Άδωνι-Λουράντου για τα φάρμακα! Τα πολυτελή σπίτια και η φορολογική δήλωση 1 εκατ.ευρώ

Νέα φάρμακα ελεύθερα χωρίς συνταγή! Αυξήθηκαν τα ΜΗΣΥΦΑ

Το δυσκίνητο ΠΕΔΥ του Άδωνι! Χωρίς γιατρούς και εργαστήρια οι μονάδες

Ακριβό μου Depon! Οι κρυφές αυξήσεις στα φάρμακα χωρίς συνταγή