Γιατροί με διαδικασίες εξπρές στο ΕΣΥ! Οι πρώτοι τυχεροί

  • Iatropedia
Άρον άρον προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την πρόσληψη έστω λίγων γιατρών στο ΕΣΥ για να καλύψει ορισμένα κενά. Έρχεται τροπολογία την άλλη εβδομάδα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ένα πρώτο δείγμα των προσλήψεων που θέλει να κάνει η κυβέρνηση στα δημόσια νοσοκομεία επιχειρεί να δείξει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αντιστρέψει και το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στους κόλπους του ΕΣΥ.

Οι πρώτες προσλήψεις των 300 γιατρών που περιμένουν στην αναμονή εδώ και τρία χρόνια καθώς έχουν περάσει όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία αναμένεται να γίνουν εντός του Σεπτεμβρίου.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος έχει έτοιμη την τροπολογία για την επιτάχυνση της διαδικασίας των συγκεκριμένων προσλήψεων ώστε να μπορούν οι 300 αυτοί γιατροί να πιάσουν άμεσα δουλειά. Η τροπολογία αναμένεται να προωθηθεί την επόμενη εβδομάδα στη βουλή ώστε να ψηφιστεί άμεσα με νομοσχέδιο.

Τα κενά βέβαια είναι δύσκολο να καλυφθούν με τον μικρό αυτό αριθμό αλλά από το φθινόπωρο αναμένονται και οι υπόλοιπες προκηρύξεις οι οποίες όμως θα περιλαμβάνουν τη χρονοβόρο διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Άρα ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόθεση φακελάκι-Ευαγγελισμός: Αναζητούνται ποιοι άλλοι γνώριζαν! Τι ψάχνουν οι αρχές

Κι άλλα μαϊμού πτυχία στο ΕΣΥ! Ποιον απομάκρυνε ο Βορίδης

Υπό διάλυση τα νοσοκομεία της περιφέρειας! Βροχή παραιτήσεων από γιατρούς

Επιδόματα «καθαρά» και χωρίς φορολογία για τους νοσοκομειακούς γιατρούς! Τι θα διεκδικήσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν