Γιατροί κατά του «κουρέματος» και των χρεών! Ετοιμάζονται για τη δικαιοσύνη

  • Iatropedia
Η πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα κουρευτούν τα έσοδα των διαγνωστικών κέντρων αλλά και των μικρών εργαστηρίων που πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις, με τη μορφή του clawback ακόμη και κατά 33%,έχιε προκαλέσει έντονη αναστάτωση στους ιατρικούς κύκλους. Τι σχεδιάζει ο κλάδος

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Είναι ενδεικτικό ότι ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ζητά να βρεθεί άμεσα λύση με τα ληξιπρόθεσμα χρέη και ταυτόχρονα να ορισθεί κλιμακούμενο rebate (υποχρεωτικές εκπτώσεις) στα εργαστήρια ανάλογα με τα έσοδα που υπάρχουν.

Μάλιστα τονίζεται μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάδειξη των στοιχείων διαφάνειας του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και των παρόχων που επέδειξαν αντισυμβατική συμπεριφορά. Η πολιτική του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να επιβραβεύει τους παραβάτες συνεργάτες και να τιμωρεί τους τίμιους, υπογραμμίζουν οι γιατροί ζητώντας ουσιαστικά να τιμωρηθούν όσοι είχαν παραβατική συμπεριφορά και χρέωσαν τον Οργανισμό.

Στο πλαίσιο αυτό οι γιατροί ενώνουν τις δυνάμεις τους και διερευνούν τις κατάλληλες νομικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου, ώστε να βρούνε το δίκαιο τους. Αυτά μάλιστα θα συζητηθούν και στη συνάντηση των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που θα διεξαχθεί στο Σάββατο 06/07 στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι αμαρτωλές νοσηλείες και οι εξετάσεις που έριξαν έξω τον ΕΟΠΥΥ κατά την τρόικα!

Απίστευτο: Έκοψαν εξέταση από γυναίκες με καρκίνο μαστού για να γλιτώσουν κονδύλια!

Που «κόλλησαν» τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ και οι νέες απαιτήσεις της τρόικα

«Δωρεάν» ταινίες για διαβητικούς αλλά με …συμμετοχή!