Γιατροί κατά ιδιωτικών εταιρειών στο ΕΣΥ!

  • Iatropedia
Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί με αφορμή τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης που προωθούνται μέσω του πολυνομοσχεδίου, ότι ιδιωτικοί ελεγκτές θα εγκρίνουν τις επεμβάσεις και τις ιατρικές διαδικασίες στα δημόσια νοσοκομεία

Η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) εκφράζει την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς τα μέλη της σημειώνουν πως υποβαθμίζεται το επάγγελμα του γιατρού. Όπως σημειώνει η ΕΙΝΑΠ: “Καταγγέλλουμε τη θέση του υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, όσον αφορά τον έλεγχο του κλινικού έργου των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία από ιδιώτες ελεγκτές και εταιρείες.

Οι δηλώσεις αυτές υποβαθμίζουν το κύρος των ιατρών που εργάζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και δεν δίνουν λύση στην ελλιπή υποδομή και τα προβλήματα που υπάρχουν”.

Στο μεταξύ οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και έθεσαν σειρά θεμάτων τα οποία πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Με βάση τις απαντήσεις του υπουργού προς την ΕΙΝΑΠ:

1. Εφημερίες: Υποσχέθηκε ότι με τροπολογία θα εξοφλήσει το 2012.

2. Προσλήψεις: Κατηγορηματικά είπε ότι δεν μπορεί να κάνει στην παρούσα φάση καμία απολύτως πρόσληψη.

3. Συγχωνεύσεις – Οργανισμοί: Απ’ όλες τις δηλώσεις που έχει κάνει, επιβεβαιώθηκε και χθες ότι τα μικρά νοσοκομεία θα αλλάξουν χαρακτήρα, χωρίς να προσδιορίσει λεπτομέρειες και χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αναπλήρωσης των κλινών που θα χαθούν, και το προσωπικό θα μεταφερθεί στα νοσοκομεία κορμού όπου υπάρχει έλλειψη.

4. Επικουρικοί: Θα προχωρήσει στο διορισμό επικουρικών.

5. ΕΣΥ – ΙΚΑ: Θα κατατεθεί τροπολογία για να αποκατασταθούν οι σχέσεις εργασίας των γιατρών του ΙΚΑ που -μετά το κλείσιμο των νοσοκομειακών δομών του ΙΚΑ- έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ (Σισμανόγλειο – Άγιοι Ανάργυροι – Αγία Όλγα – Ευαγγελισμός κ.λπ)

6. ΜΕΘ: Προς το παρόν υπάρχει πρόβλημα με τις προκηρύξεις των θέσεων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.