Γιατροί ΕΟΠΥΥ κατά Υπουργείου Υγείας! “Απαξιωτική η συμπεριφορά στους γιατρούς”

  • Iatropedia
Στο περιθώριο νοιώθουν ότι βρίσκονται εδώ και καιρό οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ καθώς δεν έχουν πληρωθεί οφειλές των τελευταίων ετών ενώ και οι σημερινές τους αμοιβές είναι καθηλωμένες μόλις στα ...6,5 ευρώ ανά ασθενή. Τι λένε για το υπουργείο Υγείας και τη συμπεριφορά που δέχονται.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Απαξιωτική θεωρεί τη συμπεριφορά του υπουργείου υγείας και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών του ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου. Μιλώντας στο περιοδικό Pharma and Health Business εξακοντίζει κατηγορίες εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου αλλά και του ΕΟΠΥΥ σημειώνοντας ότι “η συμπεριφορά τους είναι απαξιωτική “ απέναντι στον κλάδο των γιατρών.

Καθόλου τυχαία αν σκεφτεί κανείς ότι οι γιατροί περιμένουν να εισπράξουν τα οφειλόμενα από το 2010. Όπως λέει ο κ.Ελευθερίου: “υπολογίζουμε ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς –εργαστήρια, από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι σήμερα,ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ. Αν σε αυτά προσθέσετε και τις οφειλές του 2010 και του 2011, τα συνολικά χρέη είναι πάνω από 1,3 δις ευρώ”.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΟΠΥΥ

Πρόσφατα πάντως ο Μάριος Σαλμάς δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τις αμοιβές των γιατρών ειδικά όσων θα καλύψουν θέσεις σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν ειδικότητες, διπλασιάζοντας το ποσό που σήμερα διατίθεται. Και αυτό επειδή οι γιατροί σήμερα που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ εισπράττουν μόλις 6,5 ευρώ ανά επίσκεψη.

Ωστόσο οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί καθώς θεωρούν ότι και να αυξηθούν τα κονδύλια για τον κλάδο, πάντα θα είναι άγνωστο πότε θα εισπράττουν τα χρήματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτο θέμα στο CNN οι ελλείψεις φαρμάκων στην Ελλάδα!

Απίστευτο: Και ηλεκτρονικές συνταγές delivery! Πως γιατρός έστησε διαδικτυακό «πάρτι» φαρμάκων

Μπορεί να είναι επικίνδυνα τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα;

Παιδάκι βλέπει στο σκοτάδι με μάτια που λαμπυρίζουν. ΒΙΝΤΕΟ

Πως νικάμε την παχυσαρκία όταν αποτυγχάνουν οι δίαιτες;