Γιατροί χωρίς Σύνορα: Να γίνει έρευνα για τις συνθήκες βομβαρδισμού στην Κουντούζ

  • Iatropedia
Η διεθνής ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) ξεκινάει έκκληση για συγκέντρωση υπογραφών, προτρέποντας τους πολίτες σε όλο τον κόσμο να ζητήσουν από τον Πρόεδρο Ομπάμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες να συναινέσουν σε μια ανεξάρτητη έρευνα για τη βομβιστική επίθεση του Κέντρου Τραύματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν, στις 3 Οκτωβρίου. Το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα συμμετέχει στην πρωτοβουλία της οργάνωσης, καλώντας όλους μας να υπογράψουμε την έκκληση για να ξεκινήσει μια πραγματικά αμερόληπτη έρευνα αναζήτησης της αλήθειας.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα από τη Διεθνή Ανθρωπιστική Διερευνητική Επιτροπή (IHFFC) σχετικά με τις επανειλημμένες αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ στο νοσοκομείο, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 12 μέλη του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και 10 ασθενείς ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι.

Η IHFFC αποτελεί το μοναδικό μόνιμο όργανο που έχει συσταθεί ειδικά για τη διερεύνηση των παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Τη στιγμή που η IHFFC προσφέρει επίσημα τις υπηρεσίες της, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την κυβέρνηση Ομπάμα να συναινέσουν σε μια έρευνα σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στο νοσοκομείο της Κουντούζ.

Η συγκατάθεση αυτή είναι απαραίτητη εκ των προτέρων για να ξεκινήσει η αμερόληπτη έρευνα από την αρμόδια διεθνή αρχή.

Διαβάστε και υπογράψτε την έκκληση εδώ.