Γιατί τα Ελληνόπουλα έχουν χαλασμένα δόντια;

  • Iatropedia
Καμία κάλυψη δεν παρέχει ο ΕΟΠΥΥ για οδοντιατρική περίθαλψη με αποτέλεσμα σε εποχή μνημονίου οι γονείς να μη διαθέτουν ούτε τα βασικά κονδύλια για να στείλουν τα παιδιά τους στους οδοντιάτρους.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καταγγέλει την ανύπαρκτη οδοντιατρική περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ καθώς δεν υπάρχει καμία κάλυψη για τους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους.

Γι αυτό τα στοιχεία που προκύπτουν ειδικά για τα παιδιά είναι τραγικά.

Μόλις το 29% των παιδιών 15 ετών στη χώρα μας ζει χωρίς τερηδόνα, ενώ για τα παιδιά 12 ετών φθάνει το 37% και για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας το 64%. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (20/3) επισημαίνεται η σπουδαιότητα της στοματικής υγείας στη γενικότερη υγεία, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καταγγέλλει πως στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ η οδοντιατρική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη.

Οι σχεδόν 10 εκατομμύρια ασφαλισμένοι δεν έχουν καμία ασφαλιστική οδοντιατρική κάλυψη, ενώ κανένα Πρόγραμμα Πρόληψης και Αγωγής Στοματικής Υγείας δεν εκτελείται προς όφελος του Γενικού Πληθυσμού.

Εξαίρεση αποτελούν οι οδοντιατρικές δομές του πρώην ΙΚΑ και του ΕΣΥ, όπου όμως λιγότεροι από 900 οδοντίατροι προσπαθούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν