Γιατί μπορεί να μείνουν χωρίς γιατρό από 1ης Ιουλίου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ;

  • Iatropedia
Ο θεός να ...βάλει το χέρι του ώστε να μην αρρωστήσουν από τον επόμενο μήνα όσοι έχουν τη ατυχία να είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ καθώς είναι πιθανό να μη βρίσκουν ιδιώτη γιατρό συμβεβλημένο.

Κατά τη συνήθη τακτική ο κρατικός ΕΟΠΥΥ δεν έχει φροντίσει ακόμη να ανανεώσει τις συμβάσεις των περίπου 4000 ιδιωτών γιατρών που συνεργάζονται με τον Οργανισμό, συμβάσεις που λήγουν στο τέλος του μήνα!

Και το θέμα είναι πως καλά καλά δεν έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του οργανισμού.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειές τους “για υπογραφή νέας σύμβασης αυτό δεν έχει γίνει ακόμη εφικτό με αποτέλεσμα εκατομμύρια ασφαλισμένοι να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη!”

Μάλιστα η ΕΝΙ -ΕΟΠΥΥ σημειώνει ότι παρά τη μία και μοναδική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης με την ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, ο διάλογος σταμάτησε με ευθύνη της Επιτροπής.

“Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είχε καταθέσει στην Επιτροπή τις προτάσεις της με σκοπό να γίνει από κοινού η επεξεργασία ενός επίσημου προσχέδιου της νέας σύμβασης. Δυστυχώς όμως, η Επιτροπή, λίγο πριν την οριστική λήξη των συμβάσεων, δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια όσον αφορά στις νέες συμβάσεις” τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Ελευθερίου και συνεχίζει:

“Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ δεν κατανοεί την αδιάφορη στάση του Οργανισμού αλλά και της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης που τελεί υπό την εποπτεία του και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τις συνέπειες που θα έχει η στάση αυτή στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με την λήξη των συμβάσεων την 30η Ιουνίου 2014”.

Γι αυτό και τα μέλη της Ένωσης ζητούν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας ώστε να βρεθεί λύση αλλά και να τεθούν τα προβλήματα του κλάδου που μεταξύ άλλων είναι το rebate – clawback και η αποπληρωμή των οφειλών του οργανισμού που χρονολογούνται από 1/1/2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρχισε ο πόλεμος γιατρών-ΕΟΠΥΥ! Τα ραντεβού ρεκόρ και η αντεπίθεση

Πονοκέφαλος για Βορίδη το ΠΕΔΥ! Μπάχαλο 2,5 μήνες μετά την πρεμιέρα

Κατεβάζουν ρολά αύριο Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία! Πανυγειονομική απεργία για την αξιολόγηση

Στην τσιμπίδα του ΕΟΠΥΥ 128 ύποπτοι γιατροί για παραβάσεις στο πλαφόν! Ποια ρεκόρ έσπασαν