Γιάννης Μπασκόζος: Άμεσα προσλήψεις σε ΜΕΘ εφόσον εκλεγεί το ΣΥΡΙΖΑ

  • Iatropedia
"Άμεσο" αλλά όχι και τόσο ...άμεσο θα είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία ως προς την υλοποίησή του... Μέσα σε ένα έτος από την ανάληψη της εξουσίας θα αρχίσει να επανδρώνει μέσω ΕΣΠΑ τα νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Υγεία μια πιθανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά, κάπου που υπάρχουν άμεσες ανάγκες, όπως συμβαίνει με τις ΜΕΘ, θα γίνουν άμεσες προσλήψεις με απροσδιόριστες μέχρι στιγμή διαδικασίες. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που παραχώρησε στο iatropedia.gr ο Γιάννης Μπασκόζος.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στελέχωση των νοσοκομείων, του ΠΕΔΥ, των υπηρεσιών του ΕΟΦ αλλά και επαναπροσδιορισμό των εργασικών σχέσεων των γιατρών του ΠΕΔΥ που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία υποσχεθηκε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος στην Β΄Αθηνών, Γιάννης Μπασκόζος.

Τα κονδύλια που χρειάζεται για να καταφέρει να καταργήσει το 5ευρω στα ΤΕΠ, το 1 ευρώ με την εκτέλεση κάθε συνταγής αλλά και να μειώσει στο 14% (από 28%) την συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων θα τα βρει το ΣΥΡΙΖΑ από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, τα κέρδη του ΟΠΑΠ αλλά και ανακατανομή πόρων πιθανότατα από άλλα υπουργεία.

Όπως και να έχει, ο κ. Μπασκόζος παραδέχτηκε ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα όλα τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία και ότι δεν είναι σε θέση να αναφέρει αυτή την στιγμή τις ακριβείς πηγές από τις οποίες θα εισρεύσουν τα χρήματα στο υπουργείο Υγείας.

Βασικός στόχος πάντως είναι να ενδυναμωθεί η δημόσια Υγεία και να έχουν σε αυτήν απρόσκοπτη πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη: