Γιάννενα: Πέθανε τρόφιμος του γηροκομείου με τα 46 κρούσματα

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΜΕΘ
Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή 92χρονος θετικός στον covid-19 που φιλοξενούνταν στον ιδιωτικό Οίκο Ευγηρίας στα Γιάννενα και νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Φιλιατών στη Θεσπρωτία.

Σύμφωνα με το epirus-tv, ο υπερήλικας με υποκείμενα νοσήματα είχε μεταφερθεί μαζί με άλλους ασθενείς από το γηροκομείο επίσης θετικούς στον κορoνοϊό στο νοσοκομείο Φιλιατών, με τη μεταφορά και των υπολοίπων 5 περιστατικών σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων να κρίνεται απαραίτητη λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.

Μέχρι στιγμής, 24 ηλικιωμένοι εξακολουθούν να παραμένουν στον Οίκο Ευγηρίας με την ανάγκη μεταφοράς τους σε νοσοκομείο να είναι επιβεβλημένη λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν καθώς οι περισσότεροι είναι κατάκοιτοι και ο κορονοϊός έχει επιβαρύνει την κατάστασή τους.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα και το νοσοκομείο Χατζηκώστα συνδράμει στη νοσηλεία περιστατικών covid με 11 κλίνες στο Πολυδύναμο Κέντρο και δίνεται μάχη προκειμένου εντός της εβδομάδας να λειτουργήσουν συνολικά 24 κλίνες ενώ στο ΠΓΝΙ είναι έτοιμη και η 4η Μονάδα Eιδικών Λοιμώξεων.

Συναγερμός για το γηροκομείο στα Γιάννινα

Σε απόγνωση είναι ο ιδιοκτήτης του Γηροκομείου στα Ιωάννινα Χρήστος Ζαμπίρας καθώς από το σύνολο των 56 ηλικιωμένων που μένουν εκεί μόνο οι 10 δεν έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Συνολικά τα κρούσματα είναι 55 αν προσθέσει κανείς και τους 9 εργαζόμενους που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Η αντιπερειφερειάρχης Υγείας Αγνή Νάκου είπε πως με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των έλεγχων που γίνονται μέσω των κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές, στις 9 Σεπτεμβρίου και 16 Οκτωβρίου, είχαν υποβληθεί οι εργαζόμενοι σε μοριακό τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Το πρώτο κρούσμα στο Κέντρο Φιλοξενίας διαγνώστηκε στις 24 Οκτωβρίου και πρόκειται για μία εργαζόμενη. Τις επόμενες υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ φιλοξενούμενοι και προσωπικό, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν συνολικά 55 κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιάννινα: 46 τρόφιμοι γηροκομείου θετικοί στον κορονοϊό!

Κορονοϊός: Ανάγκη να αυξηθούν τα τεστ Covid και να χορηγούνται δωρεάν στον πληθυσμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν