Για «πρωτοφανή κοροϊδία» κάνει λόγο το προεδρείο του ΦΣΘ

  • Iatropedia
Σε υψηλούς τόνους είναι και η αντίδραση των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης στο ζήτημα με τα ΜΥΣΥΦΑ...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωνε ότι δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής στους χώρους διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ, έβλεπε το φως της δημοσιότητας το κείμενο της ελληνικής πρότασης προς τους δανειστές μας που ανέφερε το αντικείμενο.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΦΣΘ:

Μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση της 47σέλιδης Ελληνικής πρότασης προς τους δανειστές, με την οποία η Ελληνική κυβέρνηση φέρεται να δεσμεύεται να νομοθετήσει την επέκταση της διακίνησης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και από τα σούπερ μάρκετ, αποκαλύπτεται η πλήρης πολιτική ανακολουθία λόγων και πράξεων.

Πρόκειται για πρωτοφανή κοροϊδία της κυβέρνησης προς το πρόσωπο των φαρμακοποιών, αφού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλες τις προεκλογικές και μετεκλογικές της δεσμεύσεις. Πόσο μάλλον, όταν ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε, μια ημέρα μετά την κατάθεση της ελληνικής πρότασης προς τους εταίρους και λίγο πριν αυτή βγει στη δημοσιότητα, συνέχιζε τις διαβεβαιώσεις ότι τα ΜΥΣΥΦΑ θα πωλούνται αποκλειστικά από τα 11000 διάσπαρτα ανά την επικράτεια Ελληνικά φαρμακεία, που αποτελούν ένα υπερεπαρκές δίκτυο διανομής. Το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται είναι αν ο Υπουργός συνέχιζε να ψεύδεται ενώ ήδη γνώριζε, ή απλά εξαπατήθηκε κι αυτός από την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει. Αν ισχύει το δεύτερο, τότε οφείλει να αντιδράσει με τον δέοντα τρόπο!

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν τον εμπαιγμό και την πολιτική διγλωσσία της ελληνικής κυβέρνησης και δηλώνουν έτοιμοι για δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να εξευτελίσει τη φαρμακευτική περίθαλψη και να θέσει τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης Διονύσιος Ευγενίδης