Στρεπτόκοκκος: Για άλμα στις δυνητικά θανατηφόρες λοιμώξεις προειδοποιούν οι ιαπωνικές Αρχές

  • Iatropedia newsroom
τεστ για στρεπτόκοκκο
Η νόσος δεν είναι νόσος του αναπνευστικού, όπως η πνευμονία ή η COVID-19, επομένως είναι απίθανο να οδηγήσει σε κατάσταση πανδημίας, εκτιμούν οι ειδικοί

Για άλμα στις δυνητικά θανατηφόρες λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο στον λαιμό προειδοποιούν οι ιαπωνικές υγειονομικές Αρχές, με τα κρούσματα να είναι περίπου τρεις φορές περισσότερα από πέρυσι στο Τόκιο.

Σε όλη τη χώρα, οι λοιμώξεις από βακτήρια στρεπτόκοκκου του λαιμού «τρέχουν», με βάση τις διαγνώσεις, με τετραπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Υγείας.

Μέχρι τις 10 Μαρτίου, η Ιαπωνία κατέγραψε 474 περιπτώσεις του πιο σοβαρού συνδρόμου στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ (SSTS), το οποίο έχει ποσοστό θνησιμότητας έως και 30%.

Το σύνδρομο αυτό συμβαίνει όταν η μόλυνση εξαπλώνεται σε όλο το σώμα, με κίνδυνο να προκαλέσει οργανική ανεπάρκεια.

Η νόσος δεν είναι νόσος του αναπνευστικού, όπως η πνευμονία ή η COVID-19, επομένως είναι απίθανο να οδηγήσει σε κατάσταση πανδημίας, δήλωσε, ωστόσο, ο Hitoshi Honda, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο Υγείας Fujita.

«Πρόκειται για μόλυνση από σταγονίδια», είπε ο Honda, επισημαίνοντας πως «η υγιεινή των χεριών είναι εξαιρετικά σημαντική για την πρόληψη των επεμβατικών στρεπτοκοκκικών λοιμώξεων».

Η αύξηση των κρουσμάτων φέρεται να οδήγησε την ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Κορέας να ακυρώσει αιφνιδιαστικά αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

EMA: Φεύγει ένα στέλεχος από το νέο εμβόλιο της γρίπης – Βγήκε «νοκ άουτ» από τον κορονοϊό

Νομαδική μέδουσα εμφανίστηκε σε αρκετές παραλίες της Ρόδου – Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει

ΕΕ: Ένα βήμα πιο κοντά στο πρώτο χάπι για σπάνια νόσο που προκαλεί επικίνδυνη αναιμία