Γεωργιάδης- Κουρουμπλής: «Εμείς τα κάνουμε καλά… Όχι. Εμείς τα κάναμε καλύτερα!»

  • Iatropedia
Καιρό είχαμε να ακούσουμε μια έντονη αντιπαράθεση Γεωργιάδη- Κουρουμπλή στην Βουλή και χθες μας ...έκαναν το χατίρι! "Καμία εταιρεία δεν έχει δικαίωμα να αποσύρει φάρμακα και να κινδυνεύσουν ασθενείς, όσο δύσκολη κι αν είναι η οικονομική κατάσταση" δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, κατά την απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή. Η αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος είναι τέως υπουργός Υγείας, τότε ξεκίνησε...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι «παραμένω εκπρόσωπος του λαού κι όχι των εταιρειών» αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι εταιρείες κέρδιζαν δημόσιο χρήμα επί 10 χρόνια. Και τότε κατηγόρησε τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι «έρχεστε κι αντί να υπερασπιστείτε το δημόσιο συμφέρον, υπερασπίζεστε τις εταιρείες που απειλούν να φύγουν γιατί δεν πληρώθηκαν ένα μήνα».

Και ο κ. Κουρουμπλής δεν έμεινε εκεί αλλά προειδοποίησε με εισαγγελική παρέμβαση σε περίπτωση έλλειψης φαρμάκων κι έθεσε το ερώτημα πόσα λεφτά εισέπραξαν οι εταιρείες αυτές και τι φορολογική δήλωση έχουν κάνει.

Ο κ. Γεωργιάδης του απάντησε ότι «θα είστε υπεύθυνος αν φύγουν οι πάροχοι γιατί δεν έχουν πληρωθεί» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ιδιότυπη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους του».

Είπε δε χαρακτηριστικά: «Είστε με τα καλά σας; Θα αγοράζει φάρμακα το κράτος και δεν θα πληρώνετε;»… Και προειδοποίησε τον κ. Κουρουμπλή ότι αυτός είναι που θα πάει φυλακή αν φύγουν πάροχοι γιατί δεν έχουν πληρωθεί!

Και στο πλαίσιο της έντονης αντιπαράθεσης που ακολούθησε, ο κ. Γεωργιάδης υπάινίχθηκε ότι ο κ. Κουρουμπλής είναι υπέρ των φαρμακοβιομηχάνων λέγοντας «γνωριζόμαστε όλοι σε αυτήν την χώρα, εσείς πολεμιστής των φαρμακοβιομηχανιών; θα πέσει το ταβάνι να πλακώσει». Ο Π. Κουρουμπλής του απάντησε με την παροιμία «λαγός την φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του»..