Γεωργαντάς: Μπορεί να … λήξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού; – Όλα ανοιχτά λέει ο Γιωργαντάς

  • Γιάννα Σουλάκη
πιστοποιητικό
Το ενδεχόμενο να λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού μας μετά το πέρας των έξι μηνών, άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γιωργαντάς, ο οποίος πρόσθεσε πως για την ώρα δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Η συζήτηση για να «μπει» ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, έχει ανοίξει παραδέχτηκε ο Γιώργος Γεωργαντάς. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν αρνήθηκε ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», επισήμανε.

100.000 ραντεβού τρίτης δόσης

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, όπως είπε, μετά την αποστολή SMS το Σαββατοκύριακο, προγραμματίστηκαν 100.000 ραντεβού.

Όσον αφορά στα SMS που έχει ανακοινωθεί ότι θα αποστέλλονται στους ανεμβολίαστους για να τους παρακινήσουν να εμβολιαστούν, ο Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε ότι απαιτείται πρώτα σχετική νομοθετική ρύθμιση και στη συνέχεια θα αποσταλούν σε όλους όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. «Από τα 2,5 εκατ. πολίτες που είναι στην άυλη συνταγογράφηση, 400.000 δεν έχουν εμβολιαστεί», κατέληξε.

Υποστήριξε επίσης ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στην πλατφόρμα, στην οποία προγραμματίζονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό, σε σχέση με το χαμηλό επίπεδο του προηγούμενου μήνα.

«Περίπου 15.000 πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα τη Δευτέρα και 20.000 χθες, δηλαδή 35.000 πολίτες σε δύο ημέρες έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση, όταν οι αντίστοιχοι αριθμοί την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 50% χαμηλότεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά.