Γενικευμένη Αγχώδη διαταραχή: Μήπως ανησυχείς υπερβολικά;

  • Iatropedia
Οι περισσότεροι ανησυχούν για διάφορα προβλήματα της καθημερινότητας. Υπάρχουν όμως κάποιοι που ανησυχούν περισσότερο από ότι θα έπρεπε και σε μόνιμη βάση.

Κύριο σύμπτωμα της ΓΑΔ είναι μια συνεχής και υπερβολική αίσθηση της έντασης και του άγχους. Συνήθως οι πάσχοντες δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν τον λόγο για τον οποίο αισθάνονται διαρκώς άγχος.

Επίσης μπορούν να ανησυχούν πάρα πολύ για συνηθισμένα θέματα, όπως για τους λογαριασμούς, για τις προσωπικές τους σχέσεις ή για την υγεία τους. Όλη αυτή η ανησυχητική κατάσταση μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο και την ικανότητα τους να σκέφτεστε καθαρά.

Σωματικά συμπτώματα

Τα σωματικά προβλήματα μπορούν να περιλαμβάνουν:

Μυϊκή ένταση ή πόνο

Πονοκέφαλοι

Ναυτία ή διάρροια

Τρόμος για καθημερινές ανησυχίες

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για τα προβλήματά τους όμως οι πάσχοντες από γενικευμένη διαταραχή δεν μπορούν να σταματήσουν να ανησυχούν. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η νόσος εμποδίζει την εργασία, τις σχέσεις, και τις καθημερινές δραστηριότητες.

Ποιοι κινδυνεύουν

Άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορούν να αναπτύξουν γενικευμένη διαταραχή ακόμη και τα παιδιά. Η διαταραχή τείνει να εμφανίζεται σταδιακά, με τα πρώτα συμπτώματα να εμφανίζονται στην παιδική και στη μέσης ηλικίας.

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι το ιστορικό κληρονομικότητας και ψυχολογικοί παράγοντες.

Διάγνωση

Δεν υπάρχει καμία εργαστηριακή εξέταση και η διάγνωση γίνεται με βάση την περιγραφή των συμπτωμάτων. Είναι σημαντικό να πείτε στο γιατρό σας σχετικά με το άγχος σας. Για ποια πράγματα ανησυχείτε ; Πόσο συχνά; Μήπως το άγχος επηρεάζει όλες τις δραστηριότητες;

πηγή:http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ