Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου: Ποια αναλαμβάνει νέα Διοικήτρια – Σε εξέλιξη η αποκατάσταση της θέρμανσης

  • Iatropedia newsroom
Γ.Ν. ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Τοποθετήθηκε προσωρινά θέρμανση στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ανακοίνωση σχετικά με τη βλάβη στο σύστημα θέρμανσης, η οποία έγινε αφορμή για την παύση της διοικήτριας του νοσοκομείου, εξέδωσε το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου». Σύμφωνα με τη νέα διοίκηση του Νοσοκομείου που υπογράφει την ανακοίνωση, ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης της θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr καθήκοντα Διοικήτριας αναλαμβάνει η αναπληρώτρια Φωτεινή Ξ. Θειακού.

Εντωμεταξύ, η κα. Βασιλική Γεννηματά, ήταν διοικήτρια σε τρία Νοσοκομεία, το “Έλενα Βενιζέλου”, το “Αλεξάνδρα” και Σπηλιοπούλειο “Αγία Ελένη”.

Έτσι εκτός από το “Έλενα Βενιζέλου” αλλαγή σκυτάλης έχουμε και στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, όπου αναλαμβάνει ο αναπληρωτής Διοικητής, Σπύρος Καβούρης, αλλά και στο Σπηλιοπούλειο “Αγία Ελένη”, στο οποίο αναλαμβάνει καθήκοντα ο Ιωάννης Λαμνάτος.

Τι προηγήθηκε

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες εργαζομένων για σοβαρό πρόβλημα στο σύστημα θέρμανσης, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, «το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία».

Η έλλειψη θέρμανσης στο κεντρικό κτήριο έγινε αφορμή να ξεπαγιάσουν «το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοι ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο», ανέφεραν οι εργαζόμενοι.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, με τη βλάβη της θέρμανσης, πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου»

Σχετικά με τη βλάβη στο σύστημα θέρμανσης στο Κτήριο Α’ του Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου», διευκρινίζεται ότι είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας του, που προβλέπουν:

1. Αντικατάσταση τμήματος κεντρικού δικτύου θέρμανσης – ψύξης στο υπόγειο και

2. αντικατάσταση συλλεκτών διανομής ζεστού νερού θέρμανσης στο μηχανοστάσιο του κτηρίου.

Για την προσωρινή επίλυση του προβλήματος, έως ότου είναι πλήρως λειτουργικό το κεντρικό σύστημα θέρμανσης, τοποθετήθηκαν ήδη θερμαντικά σώματα.

Από σήμερα, δηλαδή, στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου υπάρχει θέρμανση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καρατομείται με απόφαση Χρυσοχοΐδη η Διοικήτρια του Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου

Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου»: Προβλήματα θέρμανσης σε κτίριο καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι