Γ.Ν. «Άγιος Γεώργιος» στα Χανιά: Πρόβλημα με την θέρμανση – Τι απαντά η διοίκηση

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
θέρμανση
Το σύστημα σωληνώσεων του νοσοκομείου "έχει γεμίσει τρύπες", είπε ο ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων.

“Υπάρχει θέμα, όχι μόνο εκεί. Και στα εξωτερικά ιατρεία της μαιευτικής κλινικής, πηγαίνουν οι έγκυες, πρέπει να βγάλουν τα ρούχα τους, να εξεταστούν, κρυώνουν. Με παρέμβαση δική μας καταφέραμε να προμηθευτούμε κάποια σώματα. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, σχεδόν από την αρχή. Οι σωληνώσεις είναι τρύπιες σε όλο το ισόγειο. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα το πρόβλημα θα αποκατασταθεί”.

Αυτά δήλωσε σε σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Γ.Ν.Χ., Βαρδής Γεωργακάκης. Είπε ότι μια μητέρα επισκέφθηκε τα επείγοντα της παιδιατρικής του νοσοκομείου Χανίων με το μόλις δύο μηνών βρέφος της και το παιδάκι μόλις του έβγαλαν τα ρούχα ξέσπασε σε κλάματα. Αντέδρασε σαν να του έκαναν το αντανακλαστικό του ξαφνιάσματος, χωρίς να το έχουν κάνει, είπε ενοχλημένη η μητέρα, ενώ και οι φωτογραφίες της ΕΡΤ Χανίων από το εξεταστήριο και το γραφείο της νοσηλεύτριας στην παιδιατρική των επειγόντων, επιβεβαιώνουν το γεγονός.

θέρμανση

Στο ισόγειο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων βρίσκονται μεταξύ άλλων η Mονάδα μεσογειακής αναιμίας και η Μονάδα τεχνητού νεφρού.

Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας παραδέχτηκε το πρόβλημα, το οποίο όπως είπε οφείλεται στο σάπιο δίκτυο σωληνώσεων, ενώ διαβεβαίωσε πως σήμερα κιόλας αναλαμβάνει την αποκατάσταση του ο ανάδοχος του έργου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διοικητή «σε πέντε με επτά ημέρες το έργο θα έχει ολοκληρωθεί». Πρόκειται για μία διαδικασία κατά την οποία τα χαλασμένα τμήματα των σωληνώσεων θα κοπούν και θα αντικατασταθούν με νέα, προκειμένου να θερμαίνεται κεντρικά και το ισόγειο του νοσοκομείου στο οποίο υπάρχει το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, στο ισόγειο του νοσηλευτικού ιδρύματος γίνονται και άλλες εργασίες που αφορούν στην κατασκευή της αίθουσας υποδοχής του ψηφιακού αγγειογράφου, ένα σύγχρονο μηχάνημα, που έχει ως στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Πηγή: https://www.ertnews.gr (1)https://www.ertnews.gr (2)