Γ.Γ.Υπουργείου Υγείας: «Δε χρωστάμε στη ΔΕΗ»

  • Iatropedia
Όλα τα κτίρια της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δηλώνει στο iatropedia.gr ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος με αφορμή την αιφνιδιαστική διακοπή ρεύματος στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Άγνωστο παραμένει τι γίνεται με τα νοσοκομεία.

«Δε νομιμοποιούνται να κόψουν το ρεύμα οι συνδικαλιστές στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου καθώς όλοι οι λογαριασμοί είναι πληρωμένοι» διαβεβαιώνει ο Νίκος Πολύζος που επίσης αιφνιδιάστηκε από την πρωινή συμβολική ενέργεια της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στο κτίριο της οδού Αριστοτέλους υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί ύψους 3,8 εκατ. ευρώ.

Από έλεγχο που πραγματοποίησε ο κ.Πολύζος σε συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, αποσαφηνίστηκε ότι δεν υπάρχουν χρέη στην κεντρική υπηρεσία αλλά παραμένει άγνωστο τι γίνεται με τα νοσοκομεία κι αν έχουν καταβάλει τις οφειλές τους. Ούτε ο επικεφαλής της ΔΕΗ δεν είχε σχετική γνώση γι αυτό και γίνεται έλεγχος για να διαπιστωθεί ποια νοσοκομεία χρωστούν και πόσα.

Από την πλευρά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι έχουν δίκαιο οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ και έκοψαν το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας καθώς δεν είναι δυνατόν το κράτος να είναι αυστηρό με τους πολίτες και το ίδιο να μην τηρεί τις υποχρεώσεις του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αν και όπως είπε κατανοεί την κίνηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλου, ευελπιστεί να είναι συμβολική καθώς η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να επιφέρει και ανάλογο εμπάργκο από προμηθευτές των νοσοκομείων στους οποίους χρωστά το ΕΣΥ. Αποτέλεσμα θα ήταν –όπως είπε- να μην παραδίνονται υλικά απαραίτητα για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για τη διακοπή του ρεύματος στα κεντρικά κτίρια του υπουργείου Υγείας ενώ ο ίδιος βρισκόταν τυχαία στο άλλο του γραφείο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.