Γ.Γ.υπ.Υγείας: Είμαστε σε κατάσταση φρίκης και τρόμου! Τι είπε για τρόικα και κρίση

  • Iatropedia
Σε μια απίστευτη παραδοχή προχώρησε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου μιλώντας στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών - Patients in Power.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τα μάτια τους έτριβαν όσοι βρέθηκαν στο 3ο συνέδριο των ασθενών όπου παρέστη μεταξύ άλλων και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου. Η κ.Παπανικολάου προχώρησε σε μια απίστευτη παραδοχή για το τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια του μνημονίου στη χώρα μας και ειδικά στον τομέα της υγείας.

Με βάση τα όσα παραδέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να …κουνήσει χωρίς να πάρει το πράσινο φως της τρόικας.

“Τα τελευταία 4-5 χρόνια είμαστε σε κατάσταση φρίκης και τρόμου. Ούτε το μπάτζετ της φαρμακευτικής δαπάνης δεν καθορίζεται από μας άλλα από τους δανειστές μας.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Ακόμη και να θέλουμε να την αυξήσουμε δεν μπορούμε” απεφάνθη η κ.Παπανικολάου, μεταφέροντας το πραγματικό κλίμα που επικρατεί στα χρόνια του μνημονίου και της τρόικας.

Κατά τα άλλα η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, επεσήμανε πως βρισκόμαστε σε μια Ευρώπη κρίσης και αναταραχής στα συστήματα υγείας.

Η μεγάλη δημοσιονομική πίεση, τα φάρμακα που γίνονται όλο και πιο ακριβά και η ραγδαία γήρανση του πληθυσμού απειλούν τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας, υπογράμμισε και να συμπληρώσει πως χρειαζόμαστε νέες πολιτικές που να απαντούν σε αυτές τις προκλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως η κρίση “έφαγε” αντιδραστήρια και υλικά στα νοσοκομεία!

Στον αέρα το Ογκολογικό “Άγιοι Ανάργυροι”! Χωρίς γιατρούς και υλικά

Δραστική ουσία και με τη …βούλα του ΣτΕ! Πως θα συνταγογραφούν οι γιατροί

Παρενέργειες φαρμάκων και στα Smart Phone! Τι σύστημα φτιάχνει ο ΕΟΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν