Φρέσκο σπέρμα για υγιείς απογόνους!

  • Iatropedia
Το «μπαγιάτικο» σπέρμα, αυτό που έχει παραμείνει στους όρχεις για κάποιο διάστημα, είναι συχνά υπεύθυνο για μεταλλάξεις στο DNA των παιδιών που θα γεννηθούν απ’ αυτό. Όποιος θέλει υγιείς απογόνους, θα πρέπει να φροντίσει το σπέρμα του να είναι… «της ώρας».

Η Φύση έχει προνοήσει τα ποντίκια να αποβάλλουν σπέρμα συχνά, ακόμα και μέσω της ούρησης. Το ίδιο ισχύει για πολλά είδη θηλαστικών, όχι όμως και για τον άνθρωπο, ο οποίος πρέπει να φροντίζει μόνος του, με τον αυνανισμό αμέσως πριν από την σεξουαλική πράξη, να απαλλάσσεται από το παλιό σπέρμα αν θέλει να κάνει γερά παιδιά. Κι αυτό επειδή το σπέρμα «χαλάει» σε σημείο να υφίσταται μεταλλάξεις αν μείνει έστω και λίγο στους όρχεις περιμένοντας να χρησιμοποιηθεί!

Η Renee Freedman του University of Western Australia, η οποία πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σ’ αυτό το αντικείμενο και την δημοσίευσε στο Journal of Evolutionary Biology, εξηγεί ότι η Φύση φρόντισε πολλά θηλαστικά να αποβάλλουν με φυσικό τρόπο σπέρμα πολύ συχνά, αλλά στον άνθρωπο έχει χαρίσει τον αυνανισμό για να τον χρησιμοποιεί λίγα λεπτά πριν από την σεξουαλική πράξη, αν βέβαια αυτή αποσκοπεί στην τεκνοποίηση.

Ένα άλλο στοιχείο που αναφέρει η Αυστραλέζα ερευνήτρια είναι ότι η Φύση έχει φροντίσει επίσης πολλά θηλυκά θηλαστικά, όπως π.χ. οι γάτες, να έχουν σεξουαλική επαφή με πολλά αρσενικά κατά το ίδιο διάστημα ώστε το πιο ισχυρό σπέρμα να γονιμοποιήσει το ωάριο κι έτσι να γεννηθούν υγιή μικρά. Οι άνθρωποι δεν το συνηθίζουν αυτό αν και η φύση το προβλέπει. Ποιός ξέρει, ίσως στο μακρινό παρελθόν οι γυναίκες να είχαν χαρέμια…