Φόβος για λουκέτα στο Αμ.Φλέμινγκ! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι με αφορμή τον Έμπολα

  • Iatropedia
Μπορεί το Αμαλία Φλέμινγκ να αποτελεί μέχρι σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό Έμπολα, όλα όμως δείχνουν ότι σε πολλά τμήματα θα μπουν σύντομα λουκέτα.

Ίσως γι αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ετοιμάζει το νοσοκομείο Σωτηρία για να αναλάβει το ρόλο της υποδοχής των πιθανών κρουσμάτων Έμπολα.

Το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει πως το νοσοκομείο αποδυναμώνεται μέρα με τη μέρα. Άλλωστε μόλις πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πραγματοποίησε σύσκεψη για την αναδιοργάνωση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το σωματείο των εργαζομένων σημειώνει: “Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το Νοσοκομείο Α.Φλέμιγκ. Όχι, δεν εννοούμε τον ιό του Ebola· οι εργαζόμενοι άλλωστε δίνουν δείγματα γραφής πολλά χρόνια τώρα και έχουν αποδείξει πως μπορούν να ανταποκριθούν στα δύσκολα. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η παρατεταμένη κατάσταση ανασφάλειας και αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον, την προοπτική, την ταυτότητα και το ρόλο του πολύπαθου Νοσοκομείου στο οποίο εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια.

Η κατάσταση αυτή των εργαζομένων έχει ενταθεί περαιτέρω παρακολουθώντας τα αλλοπρόσαλλα σενάρια, που εξυφαίνονται τόσο στο Υπ. Υγείας όσο και στα διάφορα κέντρα και παράκεντρα λήψης αποφάσεων.

Σενάριο 1ο: Στο Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ, στην Πτέρυγα Τσαγκάρη, διαμορφώνεται ένα απομονωμένο κτήριο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος υποδοχής των ύποπτων περιστατικών του ιού Ebola, όπως επίσης «…προγραμματίζεται δημιουργία δυο ψυχιατρικών κλινικών, και πιθανόν δημιουργία κλινικής νοσηλείας καρκινοπαθών τελικού σταδίου, με μεταφορά των χειρουργικών κλινικών στο Σισμανόγλειο…»(Δηλώσεις του Διοικητή 1ης ΥΠΕ στο Έθνος 12/10/2014.

Σενάριο 2ο: Στο Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ, η Πτέρυγα Τσαγκάρη, που είναι η μεγαλύτερη και περιλαμβάνει και το κτήριο του Ebola, εκκενώνεται με το πρόσχημα της καταβολής ενοικίου

(κλείνει δηλαδή), γίνεται μετεγκατάσταση κλινικών στο ήδη κορεσμένο Σισμανόγλειο και στην πολύ μικρότερη Πτ. Μπόμπολα (πρακτικά αδύνατο) και η τελική του μορφή περιλαμβάνει εξωτερικά ιατρεία, τη νεφρολογική κλινική (δηλαδή η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για παράδειγμα θα καταργηθεί;) και μονάδα του ΠΕΔΥ( Δελτίο Τύπου Αν. Υπουργού, 13/10/2014). Εδώ να αναφέρουμε σχετικά με το ενοίκιο ότι καταβάλλεται από το Υπ. Υγείας στο Υπ. Παιδείας, δηλ ανακυκλώνεται μέσα στον κρατικό προϋπολογισμό.

Για το Σωματείο του Α. Φλέμιγκ, τους Δήμους της περιοχής του Βορειο-Ανατολικού Τομέα και τους χρήστες υπηρεσιών υγείας, το μόνο αποδεκτό σενάριο είναι αυτό που περιλαμβάνει την πλήρη και ασφαλή επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Α.Φλέμιγκ, με ενίσχυση απ’ το ανάλογο προσωπικό. Οποιοδήποτε άλλο σενάριο, συρρίκνωσης, απαξίωσης και κλεισίματος του Νοσοκομείου θα αποτελέσει αιτία νέων δυναμικών κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν