Φουντώνει η πανδημία: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με Θάνο Πλεύρη – Σωτήρη Τσιόδρα

  • Γιάννα Σουλάκη
Θεσσαλονίκη
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα νέα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τον καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα. Γύρω στις 5 χιλιάδες αναμένονται σήμερα τα ημερήσια κρούσματα.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει ανάμεσα σε κυβέρνηση και επιστήμονες για το μεγάλο ιικό φορτίο που εντοπίζεται στη χώρα τις τελευταίες ημέρες και την ταυτόχρονη αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών και των θανάτων.

Η βαριά επιδημιολογική εικόνα, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και ενδεχομένως τις επόμενες μέρες και στην Αττική, προκάλεσε μπαράζ συσκέψεων από το πρωί. Αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδριάζουν υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο Καθηγητής Παθολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Η μεγάλη επιβάρυνση στη βόρεια Ελλάδα προκάλεσε τηλεδιάσκεψη το πρωί, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, των δύο υπουργών Επικρατείας Γεραπετρίτη και Σκέρτσο και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε η σημασία των ελέγχων, όχι μόνο όσον αφορά την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας.