Φώτης Σερέτης: Στα 33 τα πλαστά πιστοποιητικά στην Καρδίτσα – «Μη διανοηθεί κανείς να παραβιάσει το σύστημα εμβολιασμών»

  • Γιάννα Σουλάκη
τροπολογία
Στην Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών του νομού Καρδίτσας βρέθηκε σήμερα ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης, ο οποίος κατέθεσε όλα τα στοιχεία που "καίνε" τους υπεύθυνους για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών.

Φάκελο με στοιχεία για την υπόθεση των εμβολιασμών του Κέντρου Υγείας Παλαμά κατέθεσε στη δικαιοσύνη ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης. Όπως διευκρίνισε τα πλαστά πιστοποιητικά δεν είναι πάνω από 40, όπως είχε αναφερθεί αρχικά, αλλά 33.

«Από τα 44 ύποπτα άτομα έχουμε καταλήξει μέχρι στιγμής -από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου του 2021- στα 33. Στα 44 εμπεριέχονταν και οι πρώτες ή δεύτερες δόσεις που ενδεχομένως να είχαν κάνει. Μετά από την κατάθεση του φακέλου, έρχεται η μηνυτήριος αναφορά, την οποία θα καταθέσει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια κατά παντός υπευθύνου και κατά των πολιτών, οι οποίοι ενοχοποιούνται σε όλη αυτή τη διαδικασία».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι γνωστά τα ονοματεπώνυμα των ατόμων που κατηγορούνται, ο διοικητής αρχικά τόνισε «θα ήθελα να είμαστε κάθετοι σε ένα θέμα: ότι το σύστημα εμβολιασμών Ελευθερία είναι απόλυτα θωρακισμένο και ασφαλές με δικλείδες ασφαλείας- κανένας να μη διανοηθεί να παραβιάσει αυτό το σύστημα γιατί η τιμωρία του βάσει της νόμιμης διαδικασίας θα είναι παραδειγματική».

Αντιμέτωποι με κατηγορίες και οι πολίτες που πήραν πλαστά πιστοποιητικά

«Θα ήθελα επίσης να πω διευκρινιστικά ότι η ένορκη διοικητική εξέταση είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Υγειονομική Περιφέρεια, με τις κλητεύσεις όλων εκείνων οι οποίοι εμπλέκονται και των μαρτύρων, έτσι ώστε να έχουμε άμεσα ένα αποτέλεσμα που θα μας δείξει ακριβώς ποιοι εμπλέκονται και ποιοι είναι σε όλη αυτή την ιστορία οι άμεσοι, οι οποίοι ενοχοποιούνται κιόλας».

Επισήμανε, επίσης, πως «από την πρώτη στιγμή η συγκεκριμένη υπάλληλος, η οποία αναφέρεται ότι συμμετείχε σε όλη αυτή τη διαδικασία, έχει τεθεί σαφώς με εντολή μας εκτός διαδικασίας και αναμένεται η διαθεσιμότητα της, όπως προβλέπεται από τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα από το Υπουργείο Υγείας» και τόνισε:

   «Είναι θέμα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Εμείς κάνουμε αυτό που είναι να κάνουμε και η εντολή που έχω από τον υπουργό Υγείας είναι απόλυτη διαφάνεια».

Ο κ. Σερέτης ανέφερε πως τα 33 άτομα είναι και από περιοχές εκτός του νομού Καρδίτσας, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τη συγγένεια ορισμένων εξ αυτών με την διοικητική υπάλληλο, ο ίδιος είπε:

«Εξετάζονται όλες οι πιθανότητες και οι εμπλοκές, για αυτό γίνεται και ένορκη διοικητική εξέταση. Η ΕΔΕ έχει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθεί. Το ελάχιστο είναι αυτό των 3 ημερών. Είμαστε μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια και δεν έχουμε καθυστερήσει καθόλου για να αποκαλύψουμε τι πραγματικά έχει συμβεί».

Για το διάστημα υπηρεσίας της υπαλλήλου, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ διευκρινίζει: «Η συγκεκριμένη διοικητική υπάλληλος, σύμφωνα με τις αναφορές του διευθυντή του Κέντρου Υγείας, εμπλέκεται από τον Μάιο στο εμβολιαστικό κέντρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν