Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σε ΜΕΘ του ΚΑΤ και του «Γεννηματάς» δύο από τους τρεις διασωληνωμένους εγκαυματίες
Η επιχείρηση πέρασε πλέον στην εξειδικευμένη αντιμετώπιση των εγκαυματιών και τραυματιών. Από την πρώτη στιγμή το ΕΚΑΒ επιχείρησε στο σημείο με τρία ασθενοφόρα, ωστόσο διακόμισε μόνο δύο άτομα, καθώς οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με άλλα μέσα. Συνολικά, στα νοσοκομεία «Θριάσιο» και «Αττικόν» διακομίστηκαν έντεκα τραυματίες, οι τρεις εκ των οποίων διασωληνωμένοι με σοβαρά εγκαύματα και σε σοβαρή κατάσταση.
Η τελική εικόνα των τραυματιών και οι διακομιδές τους, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr πλέον διαμορφώνονται ως εξής:
Θριάσιο Νοσοκομείο (6 τραυματίες)
Διασωληνωμένοι: Από τους δύο εγκαυματίες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ο ένας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ και ο δεύτερος στο Γενικό Κρατικό Αθηνών (Γ. Γεννηματάς).
Ασθενείς σε θάλαμο: Από τους τρεις ασθενείς που αρχικά εισήχθησαν σε απλό θάλαμο (συμπεριλαμβανομένης μίας γυναίκας που προσήλθε αργότερα με εγκαύματα, αλλά σε καλή κατάσταση), ο ένας υπέγραψε και αποχώρησε με δική του ευθύνη, ο δεύτερος διακομίζεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο και ο τρίτος παραμένει για νοσηλεία.
Εξιτήρια: Ένας ακόμη τραυματίας έλαβε τις πρώτες βοήθειες αμέσως μετά την άφιξή του και πήρε εξιτήριο.
Νοσοκομείο «Αττικόν» (5 τραυματίες)
Διασωληνωμένος: Ένας 51χρονος άνδρας με σοβαρά εγκαύματα, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με όχημα της εταιρείας. Διασωληνώθηκε άμεσα και βρίσκεται σε εξέλιξη η διακομιδή του σε εξειδικευμένο Κέντρο Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.
Περιστατικά ΤΕΠ: Αργότερα προσήλθαν με δικά τους μέσα τέσσερις επιπλέον ασθενείς. Πρόκειται για δύο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και δύο περιπατητικούς με συμπτώματα δύσπνοιας, οι οποίοι ελαβαν πρώτες βοήθειες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).
Φωτογραφία: Eurokinissi




