Φωτιά στην Πεντέλη: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης του Παίδων – Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο «Αγία Σοφία»

  • Γιάννα Σουλάκη
Πεντέλη
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση εκκένωσης του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης από παιδιά και εργαζόμενους. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και κάτω από τον συντονισμό του ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ, στο Νοσοκομείο Παίδων "η Αγία Σοφία". Επίσης εκκενώθηκε και το Αναρρωτήριο Πεντέλης, από 34 παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Βρεφών "Η μητέρα".

Τα 34 παιδάκια του Αναρρωτήριου Πεντέλης, (παράρτημα του Κέντρου Βρεφών «Η μητέρα») επιβιβάσθηκαν με ασφάλεια σε πούλμαν και σε φορτηγάκι τα πράγματα τους και μεταφέρονται στο Κέντρο Βρεφών, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Επίσης ολοκληρώθηκε και η εκκένωση του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Νωρίτερα, οι φλόγες είχαν αρχίσει να πλησιάζουν απειλητικά το νοσοκομείο, και για το λόγο αυτό το υπουργείο Υγείας διέταξε την προληπτική εκκένωση του. Παιδιά και εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο Νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία», σε μια επιχείρηση που συντόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, με στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

Τριάντα έξι (36) παιδιά και δέκα εννέα (19) εργαζόμενοι εγκατέλειψαν για προληπτικούς λόγους το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Την εντολή έδωσε η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και το Υπουργείο Υγείας, καθώς οι πύρινες γλώσσες απείλησαν το Νοσοκομείο.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνεται το Παίδων Πεντέλης – Επιτόπου ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ -ΚΕΠΥ

Σε ετοιμότητα «Θριάσιο» και «Γεννηματάς»

Σε ετοιμότητα βρίσκονται 5 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο σημείο της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πεντέλη από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (19.7.2022) για να παραλάβουν τυχόν εγκαυματίες και τραυματίες.

Παράλληλα, λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη, εκτός από τα ασθενοφόρα, βρίσκονται σε ετοιμότητα και τα νοσοκομεία «Θριάσιο» και «Γ. Γεννηματάς».