Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνεται το Παίδων Πεντέλης – Επιτόπου ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ -ΚΕΠΥ

  • Γιάννα Σουλάκη
Παίδων
Πλησιάζουν επικίνδυνα οι φλόγες στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και για το λόγο αυτό το υπουργείο Υγείας διέταξε την προληπτική εκκένωση του. Παιδιά και εργαζόμενοι μεταφέρονται με πούλμαν στο Νοσοκομείο Παίδων "η Αγία Σοφία". Επιτόπου συντονίζει την επιχείρηση ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Τριάντα εννέα (39) παιδιά και δέκα εννέα (19) εργαζόμενοι εγκαταλείπουν για προληπτικούς λόγους το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μετά από εντολή της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς οι πύρινες γλώσσες πλησιάζουν με ταχύτητα προς το Νοσοκομείο.

Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι μεταφέρονται με πούλμαν στο Παίδων «η Αγία Σοφία».

Επιτόπου μετέβη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, με στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, ώστε να συντονίσουν την ασφαλή εκκένωση.

Το ΕΚΑΒ στο σημείο της φωτιάς με 5 ασθενοφόρα – Σε ετοιμότητα «Θριάσιο» και «Γεννηματάς»

Σε ετοιμότητα βρίσκονται 5 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο σημείο της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πεντέλη από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (19.7.2022) για να παραλάβουν τυχόν εγκαυματίες και τραυματίες.

Παράλληλα, λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη, εκτός από τα ασθενοφόρα, βρίσκονται σε ετοιμότητα και τα νοσοκομεία Θριάσιο και Γεώργιος Γεννηματάς. Σημειώνεται ότι ο συντονισμός των δυνάμεων του ΕΚΑΒ γίνεται από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο,  όπου βρίσκεται ήδη ο πρόεδρος, Νίκος Παπαευσταθίου.