Φυσικοθεραπευτές: Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα «γιγάντια» προβλήματα

  • Iatropedia
Να καταργηθούν τα rebate και clawback, να πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα, να αμείβονται και πάλι ανά συνεδρία αλλά και να επανέλθει ο προϋπολογισμός των 6 εκατ. ευρώ του 2014 και για το τρέχον έτος για τις φυσικοθεραπείες, ζητούν οι επαγγελματίες του χώρου μέσω του νέου τους Δ.Σ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι προτεραιότητες που έχουν τα νέα μέλη του ΔΣ έχουν ως εξής:

1) Την προώθηση θεσμικών αιτημάτων όπως: την συμμετοχή εκπροσώπου του Π.Σ.Φ στο ΚΕ.Σ.Υ και στο Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ , την θεσμοθέτηση συμβούλου στο Υπουργείο Υγείας (Νόμος 3599/2007), την κατάργηση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων του Νόμου 3599/2007, την δημιουργία διατομεακού τμήματος φυσικοθεραπείας στα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

2) Την θεσμοθετημένη ένταξη του Φυσικοθεραπευτή στην ΠΦΥ, καθώς στο σχέδιο της αρμόδιας επιτροπής που είδε το φώς της δημοσιότητας, αγνοείται ο προηγούμενος κατοχυρωμένος ρόλος του Φυσικοθεραπευτή που στηρίζει τόσα χρόνια το σύστημα.

3) Την επαναβεβαίωση του ρόλου των ιδιωτικών εργαστηρίων φυσικοθεραπείας στην παροχή υπηρεσιών φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης στον Έλληνα πολίτη.

4) Την απόδοση στους Φυσικοθεραπευτές των Δημοσίων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων. Ιδρυμάτων πρόνοιας κλπ του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς άγνωστο γιατί εξαιρέθηκαν, παρόλο που ήταν δικαιούχοι του νοσοκομειακού επιδόματος πριν την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

5) Την άμεση καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΟΠΑΔ, Οίκου Ναύτου, ΤΥΔΚΥ κλπ.

6) Την επίλυση των «γιγάντιων» προβλημάτων που προέκυψαν από την τρίχρονη λειτουργία του Ενιαίου φορέα –ΕΟΠΥΥ και αφορούν όλους τους συμβεβλημένους Φυσικοθεραπευτές όπως :

– κατάργηση του «ληστρικού» Νόμου του clawback και του rebate,

– επαναφορά της τιμής της συνεδρίας φυσικοθεραπείας στα επίπεδα που είχε κατά την έναρξη στις 1-1-2012 καθώς είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΜΟΙΒΗΣ ΠΑΡΟΧΟΥ ΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ,

-άμεση θεσμοθέτηση θεραπευτικών πρωτοκόλλων μετά από επιστημονικώς τεκμηριωμένη πρόταση του Π.Σ.Φ,

– άμεση εκκαθάριση του 10% του 2012 και 2013 μετά και την ολοκλήρωση των ελέγχων από τις Ι.Ε.Ε.,

– θεσμοθέτηση επιτέλους αυστηρού πλαισίου ελέγχου από τον ΕΟΠΥΥ για την πάταξη της παραβατικότητας με παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκόμενων,

– άμεση επαναφορά των 6.000.000 ευρώ που έγινε στον προϋπολογισμό του 2014 για «χάρη» και όφελος του εξωτερικού νοσηλίου των ιδιωτικών Κέντρων Αποκατάστασης και «υπεξαιρέθηκε» από τον κωδικό αμοιβής των 2140 φυσικοθεραπευτών,

– αύξηση του ποσοστού των δαπανών φυσικοθεραπείας σε σχέση με το σύνολο των δαπανών Υγείας σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

7) Την διεκδίκηση ανάπτυξης προγραμμάτων και δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας που μαστίζει τους νέους συναδέλφους.

8) Την αναβάθμιση της λειτουργίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με τον εκσυγχρονισμό του διοικητικού και θεσμικού του πλαισίου.

Διαβάστε εδώ τα ονόματα του νέου ΔΣ:

Πρόεδρος Λυμπερίδης Πέτρος

Γενικός Γραμματέας Τριγώνης Ευάγγελος

Α’ Αντιπρόεδρος Ρουμελιώτης Σπύρος

Β’ Αντιπρόεδρος Μαρμαράς Ιωάννης

Ταμίας Μπουρνουσούζης Ελευθέριος

Οργανωτικός Γραμματέας Χαρωνίτης Επαμεινώνδας

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Κούτρας Γεώργιος

Υπεύθυνος Εκδόσεων Αυτοσμίδης Δημήτριος

Μέλη Ευσταθίου Κωνσταντίνος

Καλλίστρατος Ηλίας

Καραβίδας Ανδρέας

Μπάκας Γεώργιος

Σιδέρης Αλέξανδρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ