Φυσικοθεραπευτές: «Αποκατάσταση» για τα κέντρα αποκατάστασης τώρα! Γιατί κατηγορούν την κυβέρνηση

  • Iatropedia
Ένα ιδιότυπο παιχνίδι σε βάρος του ΕΟΠΥΥ και υπέρ των ιδιωτικών κέντρων αποκατάστασης περιγράφει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών καθώς υποστηρίζει πως δεν ανοίγουν τα 15 δημόσια κέντρα για να ευνοούνται τα ιδιωτικά.

Ειδικότερα την άμεση λειτουργία των 15 κλειστών Δημοσίων Κέντρων Αποκατάστασης που …αραχνιάζουν εδώ και χρόνια ζητεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) κ. Γιώργο Μπάκα, οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για την έλλειψη στρατηγικής σε ότι αφορά τη δημιουργία 15 σύγχρονων Κέντρων Αποκατάστασης, τα οποία ωστόσο παραμένουν κλειστά, βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών επισημαίνει πως τα 15 Κέντρα Αποκατάστασης του Δημοσίου είναι πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα και τα οποία, αν λειτουργούσαν, θα κάλυπταν τις ανάγκες όλης της χώρας. Αρκεί να αναφερθεί ότι το Βέλγιο με τον ίδιο πληθυσμό έχει μόνο επτά κέντρα αποκατάστασης.

Προσθέτει δε, ότι η λειτουργία των Κέντρων θα ανακούφιζε τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ. Ο αντίστοιχος κωδικός του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τα Κέντρα Αποκατάστασης θα μπορούσε να δοθεί για άλλες επείγουσες δράσεις του Οργανισμού.

Αντιθέτως, όπως σημειώνει, το κράτος με τη στάση του συνεχίζει ουσιαστικά να επιδοτεί τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, φέροντας ως παράδειγμα το Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων, στους Αγίους Αναργύρους, το οποίο ενώ παλαιότερα είχε λίστα αναμονής από έξι έως οκτώ μήνες, σήμερα μπορεί κανείς να βρει θέση στο Ίδρυμα αμέσως.

Σύμφωνα με τον ΠΣΦ, αυτό συμβαίνει διότι το σύστημα κατευθύνει τα περιστατικά προς τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, τη στιγμή που υπάρχουν δημόσια καινούργια και με σύγχρονο εξοπλισμό, και σημειώνει ότι στο προσχέδιο του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτό το ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θάφτηκε ζωντανή ή όχι η 45χρονη στη Θεσσαλονίκη; Το φαινόμενο της νεκροφάνειας

Έρχεται το τέλος του δημόσιου ΕΣΥ; Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Φόβος και τρόμος η νύχτα για τα φαρμακεία! Τι έγινε με τον «ληστή των φαρμάκων»

Αλλαγή σελίδας στην Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία! Τι έδειξε η κάλπη των εκλογών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν