Φυσικοί τρόποι αποτρίχωσης για το πρόσωπο

  • Iatropedia
Είτε πρόκειται για το άνω χείλος, είτε το πηγούνι, είτε τα μάγουλα είτε ακόμα και το μέτωπο, σε καμία γυναίκα δεν αρέσει να έχει τριχοφυία στο πρόσωπο.

Και αν για τα υπόλοιπα μέρη του σώματος που βγαίνουν ανεπιθύμητες τρίχες, υπάρχουν πολλές λύσεις, το πρόσωπο είναι πιο ευαίσθητο και άρα απαιτεί και εναλλακτικές μεθόδους αποτρίχωσης.

Δείτε πώς μπορείτε με φυσικά υλικά να μειώσετε την τριχοφυία στο πρόσωπο:

Scrub με βρώμη

Η απαλή υφή που έχει το πλιγούρι βρώμης την κάνει ιδανικό υλικό απολέπισης για ευαίσθητες επιδερμίδες, όπως αυτή του προσώπου. Τα scrubs ήταν πάντα χρήσιμα για την απομάκρυνση των τριχών. Ωστόσο, εκείνα του εμπορίου μπορεί μερικές φορές να αφήσουν ξηρό το δέρμα, με φαγούρα και ερυθρότητα. Η βρώμη, από την άλλη πλευρά, λόγω των αντιοξειδωτικών της κατηγορίας avenathramide που περιέχει, είναι σε θέση να μειώσει την ερυθρότητα και να προστατεύσει ταυτόχρονα το δέρμα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία. Με αυτό το scrub, όχι μόνο μειώνετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αλλά επίσης καταλήγετε με ένα μαλακό, ενυδατωμένο και απαλό δέρμα.

Συστατικά:

-Χοντροκομμένο 1/2 κουταλάκι του γλυκού βρώμη

-Μέλι: 1 κουταλιά της σούπας

-Φρέσκο λεμόνι: 6-8 σταγόνες

Προετοιμασία:

-Ανακατέψτε τη βρώμη, το μέλι και το χυμό λεμονιού για να φτιάξετε μια πάστα.

-Εφαρμόστε τη στο πρόσωπό σας.

-Αφήστε τη να δράσει για 15-20 λεπτά.

-Μετά από αυτό, τρίψτε απαλά το πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις για περίπου 2-5 λεπτά. Στα σημεία που έχετε τριχοφυία, τρίψτε αντίθετα από την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών. Θυμηθείτε να κάνετε πάντα απαλές κινήσεις.

-Ξεπλύνετε.

-Επαναλάβετε 2-3 φορές την εβδομάδα.

Αποτρίχωση με έλαιο λεβάντας και δέντρου τσαγιού

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από μία ιατρική κατάσταση που ονομάζεται υπερτρίχωση. Αναπτύσσουν τριχοφυία ιδιαίτερα στο πηγούνι. Έρευνα έδειξε ότι το έλαιο από λεβάντα και από δέντρο τσαγιού μπορεί να έχουν αντι-ανδρογονικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι, εάν τα έλαια αυτά εφαρμόζονται τοπικά στο δέρμα, μπορεί να μειώσουν την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματος των γυναικών.

Συστατικά:

-Έλαιο από λεβάντα: 1 κουταλάκι του γλυκού

-Έλαιο από δέντρο τσαγιού: 4-6 σταγόνες

Προετοιμασία:

-Αναμίξτε καλά τα δύο έλαια.

-Με τη βοήθεια από ένα κομμάτι βαμβάκι, εφαρμόστε αυτό μείγμα ελαίων στην περιοχή του προσώπου σας που έχετε τριχοφυία.

-Επαναλάβετε 2-3 φορές την ημέρα για τουλάχιστον 3 μήνες για να δείτε θετικό αποτέλεσμα.

http://www.healthyfoodteam.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρέ-καρέ πώς θα κάνετε απολέπιση με μαγειρική σόδα

Δείτε πως να εξαφανίσετε τις πανάδες από το πρόσωπο