«Φιρμάνι» έστειλαν στην κυβέρνηση στο έκτακτο συνέδριο των γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αναβάθμιση των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας, επαναπρόσληψη απολυμένων, κατάργηση της διάταξης για παραίτηση των γιατρών από ένδικα μέσα και άλλα πολλά ζητούν από την ηγεσία του ΥΥΚΑ οι γιατροί της ΠΦΥ. τα αιτήματα προέκυψαν από το έκτακτο συνέδριό τους που πραγματοποιήθηκε στις 18/3.

Οι γιατροί ζητούν αναλυτικά:
1. Την ουσιαστική αναβάθμιση των Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
2. Την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων.
3. Την κατάργηση της απαράδεκτης διάταξης του άρθρου 26 που απαιτεί παραίτηση από τα ένδικα μέσα σαν απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη ως ΠΑΑ στο ΠΕΔΥ.
4. Την πλήρη εξομοίωση των γιατρών ΠΑΑ του ΠΕΔΥ με τους γιατρούς του ΕΣΥ όσον αφορά τόσο τα μισθολογικά αλλά και το πλαίσιο εργασίας.
5. Την εξομοίωση των επικουρικών γιατρών με τους ΠΑΑ συναδέλφους.
6. Κατάργηση της αυθαίρετης επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των Μονάδων κατά μια ή δύο ώρες, που δεν προσφέρει τίποτα στη βελτίωση της λειτουργίας των πολυιατρείων. Αντίθετα, προτείνουμε στο Υπουργείο Υγείας την βελτίωση των Μονάδων Υγείας και των εργαστηρίων τους ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα για 24ωρη λειτουργία και ασφαλή εφημέρευση.
7. Να ενταχθούν ΑΜΕΣΑ στην τακτική μισθοδοσία οι συνάδελφοι που επανέρχονται μετά από δικαστικές αποφάσεις και να πληρωθούν άμεσα οι απλήρωτοι συνάδελφοι στα ΠΕΔΥ.
8. Να δοθεί η δυνατότητα ένταξης στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο των συναδέλφων που μελλοντικά θα κερδίσουν δικαστικές αποφάσεις.
9. Συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη διαμόρφωση του Ν/Σ για την ΠΦΥ.

Όπως αναφέρουν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, «το έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας καλεί και προτρέπει τους συναδέλφους που έχουν κερδίσει εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ πριν τη δημοσίευση του ΦΕΚ του ψηφισθέντου Νόμου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν