Φήμες για 100 απολύσεις έχουν αναστατώσει τους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ

  • Iatropedia newsroom
ΕΟΔΥ
Να μην προχωρήσουν τα σχέδια για απόλυση των εργαζόμενων με «μπλοκάκι» του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ζητά το σωματείο.

Με ψήφισμά του, το σωματείο Εργαζομένων του ΕΟΔΥ, καλεί το υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση του Οργανισμού να πάρουν ανοικτά θέση, απέναντι σε διακινούμενες φήμες και διαρροές από στελέχη του αναφοριά με 100 εργαζόμενους που εργάζονται με «μπλοκάκι».

Οι φήμες αυτές αναφέρουν, πως οι εργαζόμενοι θα βρεθουν στο δρόμο την επόμενη περίοδο. Πρόκειται για εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, διοικητικοί κλ.π.) με ιδιαίτερα σοβαρό και εξειδικευμένο ρόλο όλα αυτά τα χρόνια της πανδημίας αλλά και σε πιο διευρυμένους τομείς υγειονομικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του καταμερισμού του οργανισμού.

«Παράλληλα, πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι λόγω της εργασιακής τους σχέσης – γαλέρας, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε οποιαδήποτε μορφής άδειας, ρεπό κλπ.! Αφού από τη μια δηλαδή, θεωρούνται «ελεύθεροι επαγγελματίες» απ’ την άλλη, όλη αυτή τη περίοδο ήταν και είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν επ’ ακριβώς το πρόγραμμα του οργανισμού!», αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ, οι οποίοι, απαιτούν, όπως λένε, «να πάρει ανοικτή θέση η Διοίκηση του οργανισμού και του Υπ. Υγείας!»

«Καμία σκέψη για απόλυση των εργαζομένων με μπλοκάκι του οργανισμού! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα!», ανεφέρουν οι εργαζόμενοι στο Ψήφισμά της Γενικής Συνέλευσης στις 13/04/24.