Φεύγουν 3000 εργαζόμενοι στην Υγεία

  • Iatropedia
Την πόρτα εξόδου θα δουν τις επόμενες ημέρες πάνω από 3000 εργαζόμενοι σε φορείς του τομέα υγείας καθότι επισπεύδεται η εφεδρεία σε όλο το δημόσιο.

Μετά τις πιέσεις της τρόικας η κυβέρνηση προχωρά μια ώρα αρχύτερα στην εφεδρεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Στην υγεία οι λίστες έχουν ήδη βγει από τους επικεφαλής των φορέων και πλέον είναι ξεκάθαρο ποιοι εργαζόμενοι θα μπουν στον πάγο με το 60^ του μισθού τους τις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται μόνο για το 10% των εργαζομένων στον τομέα της υγείας καθώς όλα δείχνουν πως το 25% θα λάβει τελικώς το χαρτί της εφεδρείας.

Στο στόχαστρο κυβέρνησης και τρόικας όσοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση αλλά και όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις δηλαδή τις επιστημονικές γνώσεις αλλά και όσοι κατέχουν διοικητικές θέσεις που δε θεωρούνται αποτελεσματικές σε περίοδο κρίσης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάντως όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει δώσει ήδη εντολή στους επικεφαλής των χρηματοδοτούμενων φορέων υγείας να ετοιμάσουν και τους δεύτερους καταλόγους με τους υπαλλήλους που θα μπουν στην εφεδρεία ώστε να καλυφθεί ένα ποσοστό 25 με 30%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν