Φαρμακοβιομηχανίες: “θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Έλληνες ασθενείς”!

  • Iatropedia
Μετά τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ( κυρίως από ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης) ότι φαρμακευτικές εταιρείες που βρίσκονται στη χώρα μας επεξεργάζονται σχέδιο “έκτακτης ανάγκης” για την Ελλάδα με αφορμή τα τραγικά οικονομικά προβλήματα, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) διαβεβαιώνει ότι παρά τις οικονομικές ζημιές που έχουν υποστεί οι εταιρείες από τα “κουρέματα” αλλά και γενικότερα από τα δύσκολα δημοσιονομικά της χώρας, θα συνεχίζουν να παρέχουν φάρμακα στους Έλληνες ασθενείς.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κώστας Φρουζής: “H έντονη αβεβαιότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας και την οικονομία της, απόρροια της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.Είναι ώρα ευθύνης για όλους!

Για εμάς, πάνω από όλα βρίσκεται ο ασθενής και πολίτης αυτής της χώρας. Τα φάρμακα και οι θεραπείες που παρέχουμε, αποτελούν μέγιστο κοινωνικό αγαθό. Η Φαρμακοβιομηχανία, ξένες και ελληνικές εταιρίες, έχει αποδείξει έμπρακτα ότι αντιμετωπίζει με απόλυτη αξιοπιστία και υπευθυνότητα τις δυσκολίες και αγκυλώσεις που κατά καιρούς έχει παρουσιάσει απέναντί της η Πολιτεία”.

Ο κ.Φρουζής σημειώνει επίσης ότι παρά τις επιπτώσεις από τα μέτρα της κυβέρνησης ο κλάδος θα συμβάλει στην περιστολή της σπατάλης:“Ειδικά, από το 2009 και μετά έχουμε αποδεχτεί μέτρα με τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους μας, προκειμένου να συμβάλλουμε τα μέγιστα στην προσπάθεια για περιστολή των κρατικών δαπανών.

Το αποτέλεσμα των μέτρων είναι o δημόσιος φαρμακευτικός προϋπολογισμός να έχει μειωθεί κατά 40% μόνο μέσα στα τελευταία 2 χρόνια, τη στιγμή που τα χρέη του Δημοσίου απέναντί στη φαρμακοβιομηχανία και στους άλλους εταίρους του φαρμάκου συσσωρεύονται με αυξανόμενο ρυθμό, καθιστώντας δυσβάσταχτη την κατάσταση.

Παρ’ όλα αυτά έχουμε στηρίξει και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, την προσπάθεια της Πολιτείας για περαιτέρω καταπολέμηση της σπατάλης και κακοδιαχείρισης στο χώρο της Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί σταθερότητα στα δημοσιονομικά της χώρας και βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις μας”.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ υπογραμμίζει ότι ο κλάδος θα συνεργασθεί με κάθε κυβέρνηση για το καλό των ασθενών: “Ο ΣΦΕΕ είναι έτοιμος να συνεργαστεί με ευθύνη για κοινά αποδεκτές λύσεις τόσο με την υπηρεσιακή Κυβέρνηση, όσο και με αυτή που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να συνεχίσουν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στα φάρμακα, τις θεραπείες και την περίθαλψη που δικαιούνται”.