Φαρμακοποιοί για το εμβόλιο κατά της COVID-19: «Να τηρείται σταθερή η τιμή των 5 ευρώ»

  • Iatropedia newsroom
φαρμακοποιοί
Η νομιμοποίηση διενέργειας του συνόλου των εμβολιασμών για πολίτες άνω των 18 ετών, καθιστά τα φαρμακεία Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων, λένε οι φαρμακοποιοί.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) για τη νομιμοποίηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού που κάνουν οι φαρμακοποιοί, αλλά και για τη σταθεροποίηση της τιμής.

Με την ψήφιση του Άρθρου 47 του Ν.5102/24 «Διενέργεια εμβολίων του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών και του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τους φαρμακοποιούς» ορίζεται σταθερή τιμή αποζημίωσης για τη διενέργεια του εμβολιασμού κατά της Covid-19, 5 ευρώ πλέον ΦΠΑ, νομιμοποιώντας έτσι για πρώτη φορά την αποζημίωση των φαρμακείων για την εμβολιαστική πράξη. «Η σταθερή και αδιαπραγμάτευτη τιμή των 5 Ευρώ+φπα, δεν επιτρέπει πλέον να παρουσιαστούν φαινόμενα ευτελισμού της αποτίμησης της διαδικασίας της διενέργειας του εμβολιασμού, όπως παρουσιάστηκαν με την διενέργεια των rapid tests», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Οι ανωτέρω διενέργειες των εμβολιασμών αφορούν αδειούχους φαρμακοποιούς που έχουν πιστοποιηθεί για τη διενέργεια εποχιακού εμβολιασμού και τη χορήγηση αντιτετανικού ορού στους πολίτες, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 160 του νόμου 4600/2019 και της σχετικής Υπουργικής απόφασης.

«Η καθολική συμμετοχή των φαρμακοποιών, η πιστή τήρηση της διαδικασίας, η προσήλωση στην επιστημονικότητα, η διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης που ακολουθήσαμε, η εμπιστοσύνη των πολιτών στο φαρμακοποιό, η συμμετοχή μας σε καμπάνιες ενημέρωσης, αποτέλεσαν τα εργαλεία για τις διεκδικήσεις μας αλλά και τις προϋποθέσεις για αντίστοιχες νομοθετήσεις στο μέλλον», προσθέτου οι φαρμακοποιοί.

Φωτογραφία iStock