Φαρμακοποιοί: Συνάντηση με την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου και τον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη

  • Iatropedia
Μετά την επίσκεψη της περασμένης Παρασκευής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , Προκόπη Παυλόπουλο, σήμερα αργά το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος θα επισκεφθεί την πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου ώστε να την ενημερώσει για τα θέματα που αφορούν την φαρμακευτική περίθαλψη.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΠΦΣ και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, θα παραστούν σήμερα σε πανυγειονομική σύσκεψη, μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο κ. Λουράντος θα επιδώσει στον κ. Μεϊμαράκη τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν από το Σώμα των Εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Συλλόγων και αφορούν την αναγκαιότητα της ανεξαρτησίας του φαρμακοποιού και το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα.

Θυμίζουμε ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αποστείλει αίτημα συνάντησης προς όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας

Διαβάστε εδώ σχετικά με το δελτίο τύπου προς τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ:

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε προς τα ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης η PGEU, αναφέρεται στο Συμπόσιο που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «στη διάρκεια του συνεδρίου, οι χώρες που στο παρελθόν βίωσαν την ακραία απελευθέρωση παρουσίασαν παραδείγματα που αποδείκνυαν ότι η ποιότητα των φαρμακευτικών υπηρεσιών στην χειρότερη περίπτωση υποβαθμίστηκε, ενώ στην καλύτερη δε σημείωσε καμία βελτίωση. Σε ορισμένες χώρες, οι αρνητικές συνέπειες της απελευθέρωσης του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων προβλημάτισαν τις κυβερνήσεις σχετικά με την ενδεχόμενη επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος».

Στην ίδια ανακοίνωση η PGEU επισημαίνει πως «συμφώνησαν επίσης ότι η δημόσια υγεία προστατεύεται καλύτερα με μια τέτοια ρυθμιστική δομή για τα φαρμακεία, που να διασφαλίζει την επαγγελματική αυτονομία και ανεξαρτησία των φαρμακοποιών, να προστατεύει την προσβασιμότητα στις φαρμακευτικές υπηρεσίες και να θέτει την επαγγελματική και εξατομικευμένη φροντίδα των ασθενών πάνω από κάθε οικονομικό όφελος ή κέρδος για τους μετόχους».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν