Φαρμακοποιοί «ράμπο» κατά της αναμονής στα φαρμακεία! Δείτε τις ομάδες υποστήριξης της απεργίας

  • Iatropedia
Όταν πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε με σκληρά λόγια τους φαρμακοποιούς ότι αφήνουν τον κόσμο να περιμένει στις ουρές επειδή δεν έχουν ανοίξει εν μέσω απεργίας πολλά φαρμακεία, ο κλάδος έλαβε μέτρα…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τα λουκέτα των τελευταίων ημερών στα φαρμακεία όλης της χώρας εξαιτίας της απεργίας, έφεραν ταλαιπωρία στους χιλιάδες ασθενείς που περίμεναν στην ουρά για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα κατηγόρησε με τον πιο σκληρό τρόπο τον κλάδο ότι έχει ανοικτά μόνο 50 φαρμακεία για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

Ο φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) αύξησε τον αριθμό των φαρμακείων ασφαλείας με συνέπεια να υπάρχει πια καλύτερη εξυπηρέτηση έστω και πάλι με αναμονή.

Εκτός αυτού όμως στην Αττική δημιουργήθηκαν φαρμακοποιοί «ράμπο» που σπεύδουν από φαρμακείο σε φαρμακείο για να προμηθεύσουν την τελευταία στιγμή με φάρμακα τους συνάδελφους τους ώστε να μπορούν να τα χορηγήσουν στους ασθενείς.

Ειδικότερα ειδικές ομάδες υποστήριξης του ΦΣΑ είναι σε ετοιμότητα όλο το 24ωροώστε όταν ειδοποιούνται να σπεύδουν άμεσα να συνδράμουν στα φαρμακεία ασφαλείας.

Μία από τις ομάδες υποστήριξης των φαρμακείων ασφαλείας την ώρα που μεταφέρει σε σακούλες φάρμακα που λείπουν από τα ράφια.

Οι ομάδες αυτές κουβαλούν έξτρα φάρμακα και υλικό υποστήριξης σε σακούλες ενώ βρίσκονται στα φαρμακεία ασφαλείας για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο για όση ώρα χρειάζεται, ενώ άλλοι συνάδελφοι τους οργανώνουν επιπλέον ομάδες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Ο αριθμός των ομάδων αυτών κυμαίνεται από 25 ως 40 των 5-10 φαρμακοποιών ανάλογα τις περιστάσεις και κινούνται ταχύτατα απ΄ άκρη σ΄ άκρη σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Οι φαρμακοποιοί ράμπο είναι συνεχώς σε επικοινωνία μεταξύ τους δεδομένου ότι παρουσιάζονται συνεχώς ελλείψεις σε φάρμακα στα φαρμακεία ασφαλείας εξαιτίας της μεγάλης κίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θύελλα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου! Αποφασίζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί

Στον «αέρα» από Τετάρτη τα νοσοκομεία! Χωρίς οδηγούς για μεταφορά αίματος, τροφίμων, εξετάσεων

Παρατάθηκαν οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για τις νέες

«Σκοτωμός» στο studio του iatropedia μεταξύ Άδωνι-Λουράντου! Άδωνις:»Δεν είναι τρίχες τα όσα πετύχαμε»! Λουράντος: «Παραιτηθείτε»!