Φαρμακοποιοί: Πρόταση για αναστολή κινητοποιήσεων

  • Iatropedia
Σήμερα Τετάρτη θα αποφασίσουν οι φαρμακευτικοί Σύλλογοι όλης της χώρας αν θα αναστείλουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους οπότε και θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να παίρνουν κανονικά με πίστωση και δωρεάν τα φάρμακα τους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη και τον υφυπουργό Οικονομικών Φ.Σαχινίδη, αποφάσισε να προτείνει σε όλους τους Συλλόγους προσωρινή αναστολή του αγώνα έως ότου η κυβέρνηση υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για αποπληρωμή των οφειλών. Ερώτημα παραμένει όμως η στάση των φαρμακοποιών της Αθήνας και του Πειραιά.

Οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, έλαβαν τη διαβεβαίωση, από τον Υπουργό Εργασίας και τον υφυπουργό Οικονομικών, ότι θα αποπληρωθεί μέρος των οφειλών, ύψους 250 εκατ.ευρώ, με νομοσχέδιο του Υπουργείου οικονομικών. Στη συνάντηση ετέθη το χρονοδιάγραμμα, για την εξόφληση και των υπολοίπων 150 εκατ. ευρώ, τα οποία οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία στον κλάδο. Ωστόσο η αποπληρωμή του συγκεκριμένου ποσού εξαρτάται από τη δανειακή μας σύμβαση με την τρόικα.

Πάντως οι φαρμακοποιοί παραμένουν επιφυλακτικοί και δεν αποκλείεται αν δε δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους, να επανέλθουν με νέο κύκλο κινητοποιήσεων. Άλλωστε οι δύο πιο «σκληροί» σύλλογοι της Αθήνας και του Πειραιά δε φαίνεται να είναι αποφασισμένοι να διακόψουν τις απεργίες τους αν δε δουν άμεσα την εξόφληση.

Ωστόσο η παράβλεψη της πρότασης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που αποτελεί και το ανώτερο όργανο, ενδεχομένως και να σήμαινε ρήξη στους κόλπους του κλάδου.