Φαρμακοποιοί: Ντροπή- Ο ΕΟΠΥΥ δημιουργεί απεργοσπαστικούς μηχανισμούς!

  • Iatropedia
Δε θα υπογράφουν οι φαρμακοποιοί ατομικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για να πληρώνονται νωρίτερα από τους υπόλοιπους διαμηνύει ο φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη ο οποίος αποφάσισε να πληρώνει τα χρωστούμενα μόνο όσους φαρμακοποιούς δεν απεργούν. Διαβάστε τη σκληρή απάντηση των φαρμακοποιών της Αττικής οι οποίοι μιλούν για απόφαση ντροπή.

Ένα απεργοσπαστικό μηχανισμό επιχειρεί να δημιουργήσει μέσα στους κόλπους του κλάδου ο ΕΟΠΥΥ προσπαθώντας να κάνει ατομικές συμβάσεις και να πληρώνει επιλεκτικά μόνο όσους δεν απεργούν, υπογραμμίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αττικής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος: “Υιοθετώντας πρακτικές άλλων εποχών, ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να χρηματοδοτήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσα στον κλάδο των φαρμακοποιών. Αν υλοποιηθεί θα πρόκειται για απόφαση ντροπής, που θυμίζει μαύρες εποχές και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Καταγγείλαμε δημόσια την απαράδεκτη αυτή δήλωση και ρωτάμε: βρέθηκαν ξαφνικά χρήματα για μια τέτοια επαίσχυντη πράξη και δεν βρίσκονται χρήματα για να εξοφλήσει ο ΕΟΠΥΥ τους φαρμακοποιούς; Αν δηλαδή συνεννοηθούμε όλοι οι φαρμακοποιοί να χορηγήσουμε φάρμακα, υπάρχουν τα χρήματα να τους πληρωθούμε όλοι; Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν στον ΕΟΠΥΥ;

Είναι βέβαιο ότι ουδείς φαρμακοποιός θα υπογράψει ατομική σύμβαση, όχι μόνο επειδή θέλει να αποφύγει την ομηρία του από έναν αφερέγγυο και εξ υπαρχής θνησιγενή Οργανισμό, αλλά κυρίως επειδή δεν προτίθεται να συνεχίσει να αποτελεί κρίκο της αλυσίδας του προβλήματος!!”

Οι φαρμακοποιοί καλούν για μία ακόμη φορά Πολιτεία και ΕΟΠΥΥ να “επιδείξουν συνέπεια στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις τους, να αποσύρουν την απαράδεκτη πρόταση για δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού και να αποδεχτούν τις προτάσεις μας. Ακόμη και τώρα, υπάρχει χρόνος για να δοθεί λύση”.

Όπως συμπληρώνουν:”Οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ότι καταθέσαμε προτάσεις που δεν έχουν κόστος (συμψηφισμός, εξαίρεση από τον Τειρεσία), τις οποίες η Πολιτεία απέρριψε. Οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια και δεν αντέχουμε άλλο”.