Φαρμακοποιοί κατά Ξυνίδη για τα βρεφικά γάλατα

  • Iatropedia
Την έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σ.Ξυνίδη για τον τρόπο διάθεσης του βρεφικού γάλακτος.

Οι φαρμακοποιοί καταφέρονται κατά του κ.Ξυνίδη λέγοντας πως «στην προσπάθεια του να δηλώσει παρών στις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, υπέπεσε σε ένα βαρύτατο ατόπημα. Ενέπλεξε τον τρόπο διάθεσης των βρεφικών γαλάτων με τα εσωκομματικά μαχαιρώματα του κόμματος του». Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός σύλλογος εξακόντισε βολές εναντίον του υπουργού λέγοντας πως πέτυχε «αυτογκόλ» αφού κατάφερε να αντιπολιτευθεί …τον ίδιο του τον εαυτό. Διότι το από πού διατίθενται τα βρεφικά γάλατα το αποφασίζει το Υπουργείο Ανάπτυξης στο οποίο ο ίδιος είναι Υπουργός».

Να σημειωθεί ότι η διάθεση του βρεφικού γάλακτος από διάφορα σημεία λιανικής όπως σούπερ μάρκετ βρίσκει αντίθετο τον κ.Ξυνίδη με βάση πρόσφατες δηλώσεις του ενώ η σχετική απόφαση να τονισθεί πως ελήφθη από τα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης.

Η διάθεση του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας και από τα σούπερ μάρκετ σε φθηνότερες τιμές, έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και στον κλάδο των φαρμακοποιών καθώς μέχρι σήμερα τα συγκεκριμένα προϊόντα πωλούνταν μόνο από τα φαρμακεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΑΤΑ 20% ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΤΑ ΒΡΕΦΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ