Φαρμακοποιοί κατά Βορίδη για τη μείωση του ποσοστού κέρδους! Έκτακτες συσκέψεις

  • Iatropedia
Αντιδράσεις στους κόλπους των φαρμακοποιών προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που ελήφθη έπειτα από συσκέψεις με την τρόικα, για μείωση του ποσοστού κέρδους κατά περίπου 2% σε όλα τα φάρμακα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η ανακοίνωση Βορίδη περιελάμβανε μεταξύ άλλων:

Με μια μείωση της τάξης του 2% στο κέρδος των πωλήσεων όλων των φαρμάκων. Ειδικότερα έπειτα από συνομιλίες με την τρόικα συμφωνήθηκε να μειωθεί το ποσοστό κέρδους του κλάδου στο 19% από 21% καθαρό που είναι σήμερα.

Ταυτόχρονα οι φαρμακοποιοί θα μπορούν όμως να πωλούν τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα και το κέρδος τους μαζί με αυτά να περιορίζεται στο 15,6%. Να σημειωθεί ότι τα ακριβά φάρμακα καταλαμβάνουν περίπου 770 εκατ. ευρώ στα συνολικά 2 δις ευρώ της φαρμακευτικής δαπάνης.

Το κούρεμα των κερδών προκαλεί ήδη αναστάτωση στους φαρμακοποιούς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο επικεφαλής των φαρμακοποιών Κυριάκος Θεοδοσιάδης μίλησε για αιφνιδιαστική ανακοίνωση της διάλυσης του κλάδου από την κυβέρνηση.

Γι αυτό ο κλάδος θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας το Σάββατο ώστε να καθαρισθούν οι περαιτέρω κινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον αέρα το Κέντρο Δηλητηριάσεων! Ξέμεινε από προσωπικό

Αυτόν τον ΕΟΠΥΥ ποιος θα τον σώσει; Τι αναζητά απεγνωσμένα ο Βορίδης

Ωράριο γιατρών με αλλαγές Βορίδη! Τι δήλωσε για το 48ωρο στο ΕΣΥ

Έκλεισε η συμφωνία Βορίδη-τρόικας για φαρμακοποιούς! Τι χάνουν -τι κερδίζουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν