Φαρμακοποιοί κατά υπουργού: “Μη μας ρίχνετε τις ευθύνες σας”!

  • Iatropedia
Επίθεση κατά του υπηρεσιακού υπουργού Χρήστου Κίττα εξαπολύει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας (ΦΣΑ) μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που αναρωτιέται γιατί συνεχίζει ο κλάδος τις κινητοποιήσεις και ταλαιπωρεί τους ασθενείς τη στιγμή που έχει καταβληθεί και η δεύτερη δόση στον κλάδο.

“Μας προκαλεί απορία αυτή η ανακοίνωση, καθώς το ίδιο το κράτος προσπαθεί να μεταφέρει τις δικές του ευθύνες στις πλάτες των φαρμακοποιών. Είναι χρέος του κράτους να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι να ζητά από ιδιώτες να πάρουν τη θέση του και να ασφαλίσουν τους πολίτες της χώρας αντί για αυτό” αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΦΣΑ.

Οι φαρμακοποιοί υπενθυμίζουν ότι το κράτος τους οφείλει 950.000.000 Ευρώ και για μέρος των χρημάτων αυτών θα κληθούν να πληρώσουν φόρους. “Δηλαδή θα πληρώσουμε φόρους για εισοδήματα που δεν έχουμε εισπράξει” λένε.

Οι φαρμακοποιοί αναφέρονται όμως και στην ταλαιπωρία των ασθενών που ψάχνουν εναγωνίως τα φάρμακά τους. Για την ταλαιπωρία αυτή υπεύθυνο είναι το κράτος. Όπως σημειώνουν: “Το ότι δρομολογούνται πληρωμές των τρεχόντων χρεών είναι το αυτονόητο και το λιγότερο που μπορεί να κάνει το κατά τ’ άλλα αφερέγγυο κράτος. Προκαλεί όμως αίσθηση το γεγονός ότι τα τεράστια χρέη του προς τους φαρμακοποιούς επιμένει να τα θάψει κάτω από το χαλί. Μήπως αυτό αποτελεί απόδειξη για την πλήρη κατάρρευση της φαρμακευτικής περίθαλψης και του κοινωνικού κράτους; Είναι πάρα πολλές και συγκλονιστικές οι καταγγελίες καρκινοπαθών που καθημερινά κατακλύζουν το σύλλογο και δείχνουν την πλήρη εξαθλίωση, στην οποία κατάφεραν να φθάσουν το κοινωνικό κράτος της χώρας μας.

Τέλος, το ποιοι στέκονται εδώ και χρόνια δίπλα στους ασφαλισμένους είναι γνωστό και αυταπόδεικτο. Όπως επίσης και το ποιοι αδιαφορούν για αυτούς. Οι ασφαλισμένοι το γνωρίζουν και ειδικά οι πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες, οι οποίοι ψάχνουν εναγωνίως τα φάρμακα τους και σκοντάφτουν στην αδιανόητη γραφειοκρατία ενός αφερέγγυου κράτους”.