Φαρμακοποιοί: Οι Έλληνες χάνουν 10 χρόνια ζωής από τις κακές υπηρεσίες Υγείας!

  • Iatropedia
Στην εντατική έχει μπει τα τελευταία χρόνια η Υγεία στη χώρα μας κατά τους φαρμακοποιούς καθώς οι μειωμένη πια ποιότητα των υπηρεσιών στερεί από 7 έως και 10 χρόνια ζωής από τους Έλληνες. Δείτε τι λένε οι έρευνες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Όπως επισημαίνει Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος η Υγεία στην Ελλάδα είναι πλέον διασωληνωμένη λόγω της κρίσης, καθώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας υποβαθμίζονται συνεχώς με αποτέλεσμα και η ζωή των Ελλήνων να λιγοστεύει κατά 7 με 10 χρόνια! Η ποιότητα των υπηρεσιών αλλά ακόμη και η αξία των φαρμάκων φθίνουν καθημερινά με συνέπεια να μειώνεται δραματικά το προσδόκιμο επιβίωσης ακόμη και κατά μία δεκαετία.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή ημερίδα για τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, το 40% των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλληλεπίδρασης φαρμάκων που λαμβάνουν.

Επίσης έρευνες αναφέρουν ότι το προσδόκιμο ηλικίας θα μειωθεί κατά 7 με 10 χρόνια, λόγω της υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπλέον, τα φάρμακα, όπως επεσήμανε, έχουν χάσει το 44% της αξίας τους, ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απορρίπτει τις εκτιμήσεις που θέλουν μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης με την απελευθέρωση της αγοράς των μη συνταγογραφουμενων φαρμάκων τη διάθεσή τους δηλαδή ακόμη και σε σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκρυθμη η κατάσταση σε 4 μεγάλα νοσοκομεία! Στον αέρα οι εφημερίες

Πότε θα πληρωθούν οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών;

Βγήκαν οι νέες τιμές στα φάρμακα! Ποια γίνονται πιο ακριβά. Παραδείγματα

Συνεχίζεται η σύγχυση με τα φάρμακα! Σε αναμονή για τον νέο τρόπο αποζημίωσης

Ποια φάρμακα δίνονται δωρεάν από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας. Όλη η λίστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν